Tudi Primavera v prvenstvu začela odlično

V letošnji sezoni ne gre dobro le članski ekipi, ampak tudi ekipi Primavere, ki poleg prepričljivih igralcev, kaže tudi dobro ter hitro igro, s karseda hitrimi podajami. Po prvih sedmih krogih (osmi, ki bi moral biti na vrsti ta vikend proti Sampdoriji, je bil preložen) kaže, da se v vodstvu Stare dame niso zmotili pri izbiri številnih novih igralcev ter tudi trenerja – celotni igralski kader si lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

alt

1.krog
Fiorentina 1 – 0 Juventus
10' Babacar El Khouma (Fio)

Fiorentina (4-2-3-1): Lezzerini; Bittante (Biondi 69'), Camporese, Rozzio, Ashong; Agyei, Salifu; Acosty, Campanharo, Matos (Panatti 80'); Babacar.

Juventus (4-2-3-1): Branescu; Carfora, Rubin, Di Dio, Liviero; Chisbah, Corticchia (Schiavone 66'); Ruggiero (Margiotta 46'), Spinazzola, De Silvestro; Libertazzi.

Povzetek tekme:
Siniša Mihajlović očitno ne računa na številne talente, ki jih premore Fiorentina, kajti večina teh letos igra v kategoriji Primavera. Tu sta predvsem Camporese ter Babacar, ki imata že kar nekaj nastopov za člansko ekipo, pa tudi Campanharo ter Acosty (celo letnik 1991), ki gledano na kvaliteto ter starost, nista ravno prava za to kategorijo. Ne nazadnje je Fiorentina slab teden prej na Olimpicu premagala državne prvake Romo v superpokalu z rezultatom 3-2.

Nekoliko ''starejša'' ekipa Fiorentina je, bolj po zaslugi fizične moči, kot pa kvalitete, hitro prišla do vodstva. Že v 10. minuti je prvo priložnost izkoristil Babacar, ki je mojstrsko zadel iz prostega strela, v nadaljevanju polčasa, ki je bil popolnoma v znamenju domačinov, pa je Juventus nekajkrat rešila nezbranost nasprotnikov ter Branescu, kateri je na svojem debiju obranil nekaj zelo nevarnih strelov. V drugem polčasu je Juventus stopil na igrišče dosti bolj pogumno in si priigral nekaj lepih priložnosti, predvsem leva stran z Livierom ter De Silvestrom je bila zelo aktivna, na golovi črti pa je še naprej blestel odlični Branescu. Največje razočaranje v ekipi sta bila vsekakor oba štoperja, Di Dio ter Rubin. Zaslužena zmaga Fiorentine torej, ampak zelo enakovreden drugi polčas je vseeno vlival nekaj optimizma za nadaljevanje. Ne nazadnje je šlo za prvo tekmo, z novim trenerjem in številnimi novimi igralci.

Ocene:
Branescu (7), Carfora (6), Di Dio (5,5), Rubin (4,5), Liviero (6,5), Corticchia (5,5), Chisbah (6), Ruggiero (5), De Silvestro (6), Spinazzola (6), Libertazzi (5), Margiotta (5,5), Schiavone (/).

 

2. krog
Juventus 1 – 0 Modena
49' Libertazzi Alberto (Juv)

Juventus (4-4-2): Branescu; Untersee, Garcia, Sorensen, Belfasti (Liviero 46'); Ruggiero, Chisbah (Corticchia 88'), Schiavone, De Silvestro (Margiotta 72'); Beltrame, Libertazzi.

Modena (4-1-4-1): Fortunato; Aldrovandi, Oliomarini, Barbalaco, Minarini; Iddirisu; Rizvani, Fiandaca (Djordjević 68'), Fantini (Foresta 73'), Ansaloni (Saguatti 73'); Trombetta.

Povzetek tekme:
Trener Baroni je, v primerjavi s tekmo proti Fiorentini, zamenjal večji del enajsterice, kar se je tudi poznalo in obrestovalo. Predvsem v obrambi, kjer so zaigrali štirje ''novi'' igralci, je bil opazen največji napredek (z izjemo Belfastija, katerega je v nadaljevanju odlično zamenjal Liviero), kar je bilo po eni strani tudi za pričakovat, kajti resnici na ljubo, Ruben ter Di Dio sta po videnem lani najslabša štoperja v ekipi in ravno zaradi tega se ne razume njune (pre)visoke minutaže. Spremembe so bile tudi v samem sistemu, kajti Baroni je 4-2-3-1 spremenil na klasični 4-4-2 in tako je priložnost za debi v dresu Juventusa dobil tudi Beltrame, ki je poleti prišel iz Novare in je obenem redni član italijanske reprezentance do 17 let. Na sredini je Corticchio zamenjal Schiavone.

Prvi polčas so zaznamovali počasni ritmi obeh ekip, čeprav si je Juventus priigral dve izjemno lepi priložnosti. Prvo je Beltrame, popolnoma sam le nekaj metrov od gola, z glavo zapravil, drugo pa je imel De Silvestro, vendar mu je zadetek po odličnem strelu s strani preprečil nasprotni vratar Fortunato. Razlog za slab ritem s strani Juventusa sta bila predvsem oba vezista, ki sta v prvem delu premalo sodelovala v napadalnih akcijah in tako vso breme zvalili na krilna igralca, ki pa sta imela vedno na sebi dva igralca. Med polčasom je v igro vstopil Liviero, ki je zelo poživil igro in Juventus je že v uvodnih minutah pokazal, da si želi zmage. Najprej je Beltrame zadel vratnico, takoj za tem pa je, je po odlični akciji Beltrama ter Unterseeja, ki je poslal nizek predložek v kazenski prostor, sledil zadetek Libertazzija. Po zadetku se je pritisk nekoliko umiril, vendar Juventus ni do konca reskiral prav ničesar in brez težav prinesel domov vse tri točke.

Ocene:
Branescu (/), Untersee (6), Garcia (6,5), Sorensen (7), Belfasti (5,5), Ruggiero (6,5), Chisbah (5,5), Schiavone (6), De Silvestro (6), Beltrame (7), Libertazzi (6), Liviero (7), Margiotta (5,5), Corticchia (/).

 

3. krog
Livorno 1 – 3 Juventus
51' Schiavone Andrea (Juv)
55' De Silvestro Elio (Juv)
61' Moscati Filippo (Mod)
76' Schiavone Andrea, 11m (Juv)

Livorno (4-4-2): Sannino; Carani, Gonnelli, Valentini, Bracci (Angiolini 51'); Menicagli, Scannadinari (Pegollo 77'), Serri (Di Giuseppe 51'), Colombi; Moscati, Goie'.

Juventus (4-2-3-1): Branescu; Untersse, Garcia, Rubin, Belfasti; Chisbah, Schiavone; Ruggiero (Corticchia 79'), Lanini (Spinazzola 46'), De Silvestro; Padovan (Beltrame 67')

Povzetek tekme:
Tudi tokrat je Baroni zamenjal nekaj igralcev v prvi enajsterici, presenečenja sta bla predvsem mlada Lanini ter Padovan, ki sta še lani igrala v kategoriji Allievi (U16).

Prvi polčas bolj kot ne dolgočasen, brez nevarnih priložnosti, z izjemo vratnice De Silvestra v zadnjih minutah prvega polčasa, po podaji Schiavoneta iz kota. Baroni je med polčasom zamenjal Spinazzolo za nevidnega Laninija in zadel v polno. Takoj na začetku polčasa je mrežo domačega vratarja s fantastičnim strelom iz 30 metrov načel Schiavone, nekaj minut za tem pa je, po odličnem samostojnem prodoru ter nizkim predložkom Ruggiera, vodstvo povišal De Silvestro. Livorno, ki se je celotno tekmo več ali manj zgolj branil, je po protinapadu uspel znižati rezultat (morda bi lahko Branescu boljše posredoval, čeprav je bil iz oči v oči z nasprotnim napadalcem), vendar je Juventus nadaljeval s svojim pritiskom in 15 minut pred koncem je Schiavone zaprl tekmo po zadetku iz enajstmetrovke. Zaslužena zmaga, čeprav so fantje zmožni odigrati dosti boljše.

Ocene:
Branescu (5,5), Untersee (6), Garcia (6,5), Rubin (6), Belfasti (6), Chisbah (6), Schiavone (6,5), Ruggiero (6,5), Lanini (4,5), De Silvestro (7), Padovan (5), Corticchia (/), Spinazzola (6,5), Beltrame (6).

 

4. krog
Juventus 11 – 1 Grosseto
2' De Silvestro Elio (Juv)
4' Libertazzi Alberto (Juv)
18' Quagliarella Fabio (Juv)
22' Libertazzi Alberto (Juv)
32' Schiavone Andrea (Juv)
48' De Silvestro Elio (Juv)
55' Margiotta Francesco 11m (Juv)
69' Anichini Luca (Gro)
71' Margiotta Francesco (Juv)
74' Quagliarella Fabio (Juv)
77' Spinazzola Leonardo (Juv)
82' Spinazzola Leonardo (Juv)

Juventus (4-4-2): Branescu; Carfora, Di Dio, Magnusson, Liviero; Spinazzola, Schiavone (Corticchia 74'), Chisbah, De Silvestro (Beltrame 58'); Quagliarella, Libertazzi (Margiotta 46').

Grosseto (4-2-3-1): Napoli; Cerquetani (Corasaniti 67'), Caiazzo, Bruscagin, Dalmazzi; Berigelli (Tajani 49'), Marinelli; Basile (Anichini 56'), Biraschi, Silvestri; Bigliazzi.

Povzetek tekme:
Rezultat pravičen, ampak daleč od tega, da bi razliko naredil Quagliarella, ki je tekmo odigral zgolj zaradi tega, ker fizično zaostaja za soigralci v prvi ekipi. Razlika je bila v kvaliteti celotne ekipe ter predvsem v starosti obeh ekip, kajti Grosetto je začel tekmo s kar sedmimi igralci starimi 17 let (letniki 1994), poleg tega pa je zaradi poškodbe manjkal odlični vratar, še lani član Juventusa, Montrucchio (tudi on '94), ki je bil tik pred vpoklicem v člansko ekipo. Sicer je Quagliarella začel zelo dobro in se prvih tridesetih minutah zabaval na igrišču, dvakrat poskušal zadeti z 'rovesciato' ter nekajkrat podal soigralcem s peto. Za tem je dobil hud udarec v gleženj (po katerem sem za trenutek pomislil, da bo ubogemu fantu dal par zaušnic) in takrat se je umiril ter odigral nekoliko bolj previdneje: tudi pri enajstmetrovki je padel bolj zaradi straha, kot zaradi moči udarca (in ravno zaradi tega ga Conte do zdaj še ni poslal na igrišče: problem je v glavi in ne v fizični pripravljenosti).

Kot že rečeno, rezultat je bil pravičen. Prvi zadetek je padel že v 2. minuti, ko je po hitrem protinapadu Libertazzi lepo podal do De Silvestru, kateremu ni bilo težko zadeti. Že dve minuti za tem se je Libertazzi spremenil v strelca, ko je po zelo natančnem predložku Liviera zadel z glavo. Za naslednji zadetek je poskrbel prav Quagliarella, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in izkoristil zmedo gostujoče obrambe. Četrti zadetek je ponovno dosegel Libertazzi, za petardo v prvem polčasu pa je, z izjemnim prostim strelom, poskrbel Schiavone. Drugi polčas se začel enako, kot prvi: hiter zadetek De Silvestra, tokrat po podaji Margiotte in prav slednji je čez nekaj minut iz enajstmetrovke povišal na 7-0. Po nekaj minutah ''strelskega premora'' in nekaj zgrešenih strelov Quagliarelle zapored (med katerimi je bila tudi prečka), je častni zadetek za Grosseto, po hitrem protinapadu, dosegel Anichini ter s tem nekoliko prebudil Juventus, ki je le dve minuti za tem, z najlepšim zadetkom dneva, preko Margiotte povišal vodstvo. Za tem je svoj drugi zadetek dosegel Quagliarella, na koncu pa je z dvema zadetkoma na sceno stopil Spinazzola, ki je tako postavil končni rezultat 11 proti 1.

Ocene:
Branescu (/), Carfora (6,5), Di Dio (7), Magnusson (6), Liviero (7), Spinazzola (7), Schiavone (7), Chisbah (6,5), De Silvestro (7,5), Quagliarella (6,5), Libertazzi (7), Corticchia (/), Beltrame (6), Margiotta (8).

 

5. krog
Torino 1 – 3 Juventus
18' Pagano Biagio (Tor)
29' Ruggiero Giuseppe (Juv)
57' Sampo Gabriele avtogol (Juv)
59' Libertazzi Alberto 11m (Juv)

Torino (4-4-2): Gomis; Isoardi, Fiore, Cinaglia, Sampo'; Pagano (Bosco 87'), Gatto, Panepinto, Vita (Triggiani 66'); Pinelli, Fumana (Sarr 66').

Juventus (4-2-3-1): Branescu; Carfora, Guano (Garcia 70'), Di Dio, Belfasti; Chisbah, Schiavone; Ruggiero (Corticchia 71'), Margiotta (De Silvestro 66'), Spinazzola; Libertazzi.

alt

Povzetek tekme:
V zadnjih letih smo na tem derbiju videli Torino v svojem kazenskem prostoru, ogromno grobih prekrškov iz njihove strani in zelo malo nogometa. To leto je bila, presenetljivo, popolnoma drugačna zgodba: zelo lepa tekma in če je kdo naredil kakšen prekršek preveč, so bili to igralci Juventusa (čeprav je moral Libertazzi na koncu tekme zaradi poškodbe zapustiti igrišče – odsoten bo približno dva meseca).

Juventus je v prejšnjem krogu zanesljivo z 11-1 premagal Grosseto in čeprav so bili mnogi mnenja, da je razliko naredil Quagliarella, je tekma s Torinom dokaz, da se motijo. Torino je namreč začel tekmo z 28-letnim krilnim igralcem Paganom, ki je sicer zadel in bil med najboljšimi pri Torinu, ampak gledano na splošno bistvene razlike ni naredil. Zadetek je prišel po strelu Pinellije, ki je zadel vratnico in žoga se je srečno odbila prav do Pagana, kateremu na prazen gol ni bilo težko zadetki. Pred tem je bil na igrišču samo Juventus, ki pa je moral loviti rezultat in po odlični podaji Belcastra iz leve strani, je Ruggiero zadel za zaslužen remi. Konec prvega polčasa ter začetek drugega je sledil brez večjih priložnosti, za tem pa je sledil hladen tuš za igralce Torina. Najprej je Margiotta s pomočjo nasprotnega branilca Sampe zadel za 2-1, nekaj minut za tem pa je ponovno Margiotta priigral enajstmetrovko, katero je suvereno izvedel Libertazzi. Juventus je nadaljeval z zelo hitro in odprto igro, ampak predvsem De Silvestro, Belcastro ter Spinazzola niso bili dovolj zbrani pred nasprotnikovim golom. Vredno omembe je tudi debi Guana, ki je odigral fantastično tekmo.

Ocene:
Branescu (6), Carfora (6), Guano (7), Di Dio (6), Belfasti (6,5), Chisbah (7), Schiavone (6,5), Ruggiero (6,5), SPinazzola (6), Margiotta (7), Libertazzi (5,5), Corticchia (6), De Silvestro (6).

 

6. krog
Juventus 4 – 0 Cagliari
13' Spinazzola Lorenzo (Juv)
19' De Silvestro Elio (Juv)
42' Spinazzola Lorenzo (Juv)
55' De Silvestro Elio (Juv)

Juventus (4-2-3-1): Gagliardini; Carfora, Guano, Sorensen, Belfasti; Chisbah, Schiavone; Spinazzola (Ruggiero 58'), Margiotta (Emmanuello 81'), De Silvestro; Padovan (Beltrame 57').

Cagliari (4-4-2): Ruzittu; Capelli, Cro, Usai (Puddu 46'), Murru (Bonu 46'); De Montis, Pisanu, Dametto, Mannoni; Porcedu, Migoni.

 

7. krog
Empoli 0 – 1 Juventus
36' Beltrame Stefano (Juv)

Empoli (4-3-3): Furlan; Borri (Mattiello 47'), Hisaj, Della Latta, Menegaz; Rugani, Bianchi, Camano (Sacca 61'); Diarra, Castellani, Tempesti.

Juventus (4-4-2): Sluga; Carfora, Garcia (izključen 85'), Di Dio (Lanini 62'), Liviero; Ruggiero, Chisbah, Schiavone, Spinazzola; De Silvestro (Corticchia 77'), Beltrame (Padovan 67').

Povzetek tekme:
Baroni je, v primerjavi s prejšnjo tekmo, ponovno zamenjal celotno obrambno linijo ter vratarja. Debi na tej tekmi je tako čakal Slugo, ki bi sicer moral debatirati že prejšnji krog, ampak je moral izpustiti tekmo zaradi lažje poškodbe prsta. Sredina je bila standardna, čeprav je De Silvestro tekmo začel na mestu polšpice v sistemu 4-4-2, pred njim pa je bil odlični Beltrame.

Juventus je v prvih desetih minutah pritiskal in si priigral dve lepi priložnosti, kateri pa sta De Silvestro ter Spinazzola zapravili. Sledil je manjši pritisk Empolija, ki si je pripravil zelo lepo priložnost, a se je izkazal hrvaški vratar Sluga. Takoj za tem je na stopo stopil Ruggiero ki je z odlično podajo zaposlil Beltrama, kateremu ni bilo težko zadeti. Ena redkih priložnosti, v katerih sta osrednja branilca Empolija pozabila na našega edinega napadalca. Tudi drugi polčas je Juventus začel odlično, s Spinazzolo ter De Silvestrom, ki sta se dobesedno poigravali z nasprotniki, ampak bila, predvsem slednji, pred nasprotnikovim golom premalo konkretna. Medtem si je tudi Empoli priigral priložnost po hitrem protinapadu, kjer je bil ponovno zbran Sluga. Sledilo je nekaj umirjenih minut, v katerih je edino priložnost za Juve imel rezervist Lanini, vse dokler ni v 88. minuti sodnik videl prekršek Garcie, ki je sicer odigral zelo dobro (nizki in hitri napadalci Empolija so mu zbežali le enkrat), in pokazal na najstrožjo kazen. Ko je vse kazalo, da bo Empoli prišel do (nezasluženega) izenačenja, se je še enkrat več na svojem debiju izkazal Sluga, ki je obranil sicer dokaj slabo izvedeno enajstmetrovko.

Ocene:
Sluga (7,5), Carfora (6,5), Garcia (6), Di Dio (6), Liviero (6,5), Schiavone (5,5), Ruggiero (6,5), Chisbah (6,5), Spinazzola (7), De Silvestro (6,5), Beltrame (6), Lanini (6), Padovan (6).

 

PRVENSTVENA LESTVICA

alt

LESTVICA STRELCEV

alt