Peluso je bianconero

Po krajšem prazničnem premoru se nogometaši Juventusa že zavzeto pripravljajo na nadaljevanje sezone, s prehodom v leto 2013 pa se je začel tudi januarski prestopni rok. Italijanski prvaki so ga izkoristili za okrepitev branilskih vrst, ki so po nedavni poškodbi Giorgia Chiellinija in odhodu Lúcia ostale nekoliko oslabljene, nova pridobitev »stare dame« pa je v četrtek popoldne tudi uradno postal 28-letni branilec Federico Peluso.

Federico Peluso & Giuseppe Marotta

Federico Peluso je že včeraj opravil podrobne zdravniške preglede, danes popoldne pa je s podpisom pogodbe tudi uradno sklenil sodelovanje z aktualnimi italijanskimi prvaki. Dosedanji branilec Atalante bo do konca letošnje sezone v belo-črnem dresu s številko 13 igral kot posojen igralec, ob koncu sezone pa bo Juve lahko igralca, ki se dobro znajde tudi v vlogi bočnega nogometaša, tudi dokončno odkupil.

Peluso se je rodil 20. januarja 1984 v Rimu, svoje prve nogometne korake pa je naredil v mladinskem pogonu Lazia. V večnem mestu prave priložnosti ni dobil, zato je pred dvanajstimi leti odšel v Pro Vercelli, kjer je v treh letih zbral 43 nastopov. Sledil je prestop v Ternano, za katero je v dveh sezonah odigral 66 tekem, med letoma 2006 in 2009 pa je nastopal v dresu AlbinoLeffeja. Za drugi klub iz Bergama je odigral 57 tekem, nato pa leta 2009 prestopil k mestnemu tekmecu Atalanti in 8. marca istega leta dočakal tudi svoj prvi nastop v Serie A. Pri modro-črnih je spoznal tudi delo in miselnost Antonia Conteja, tudi po trenerjevem odhodu pa je hitro napredoval in lansko poletje dočakal tudi prvi nastop za italijansko reprezentanco. V državnem dresu je debitiral na avgustovski prijateljski tekmi proti Angliji, že septembra pa je na kvalifikacijski tekmi proti Malti dosegel tudi svoj prvi gol za »azzurre«.