Bendtner zadnja Juventusova poletna okrepitev

Na zadnji dan poletnega prestopnega roka se je Juventus pričakovano okrepil v napadu, kjer bo za doseganje zadetkov v nadaljevanju sezone zadolžen tudi danski napadalec Nicklas Bendtner. Juventus je z njegovim dosedanjim klubom Arsenalom sklenil enoletni dogovor o posoji, če pa se bo 24-letni Danec v belo-črnem dresu izkazal, pa ga bo Juve lahko čez leto dni tudi dokončno odkupil.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner se je rodil 16. januarja 1988 v danski prestolnici København. Svojo nogometno kariero je začel v klubu Tårnby Boldklub, kasneje pa se je preselil v Kjøbenhavns Boldklub, kjer je zablestel do te mere, da ga je leta 2004 v svoje vrste zvabil londonski Arsenal. Za »topničarje« je debitiral leta 2005, nato pa zanje odigral 99 tekem in dosegel 22 zadetkov. V sezoni 2006/07 je bil posojen v Birmingham City (42 tekem in 11 golov), v lanski sezoni pa v Sunderland (28 tekem in 8 golov). Za člansko reprezentanco Danske je debitiral leta 2006, do danes pa je odigral 52 tekem in dosegel 20 zadetkov, dva tudi na letošnjem Evropskem prvenstvu. Bendtner je fizično močan napadalec, ki je nevaren z obema nogama, dobro pa zna izkoristiti tudi svojo višino (194 cm).

V zadnjih urah prestopnega roka so Juventus kot posojeni nogometaši zapustili Alberto Masi (v Pro Vercelli), Richmond Boakye (v Sassuolo), Ouasim Bouy (v Brescio), Prince Gouano (v Lanciano), Salvatore D'Elia (v Venezio), Carlo Ilari (v Feralpisalo) in Luca Belcastro (v Carrarese). Že v četrtek je v Carrarese kot posojen nogometaš odšel Raffaele Alcibiade, vratar Marco Costantino pa v Valle Aosto. Filippo Boniperti bo v tej sezoni posojen Empoliju, Gabriel Appelt Pro Vercelliju, vratar Nicola Leali Lancianu, Michele Pazienza pa je dokončno prestopil v Bologno.