Elia je bianconero

Po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu je na zadnji dan poletnega prestopnega roka štiriletno pogodbo z Juventusom podpisal 24-letni nizozemski bočni nogometaš Eljero Elia, dosedanji član nemškega prvoligaša Hamburga.

Eljero Elia

Odškodnina, ki jo bo Juventus odštel za nizozemskega reprezentanta, znaša 9 milijonov evrov, plačana pa bo v treh obrokih. Hamburg bo nemudoma prejel 4 milijone evrov, preostala obroka v višini 2,5 milijona evrov pa bosta v Nemčijo nakazana 31. januarja 2012 in 31. januarja 2013. Vrednost prestopa bi lahko v prihodnje narasla še za dodaten milijon, vendar le v primeru, da bo Elia z Juventusom dosegel določene rezultatske cilje, ki so omenjeni v pogodbi, javnosti pa niso znani.

Eljero George Rinaldo Elia se je 13. februarja 1987 rodil v mestu Voorburg na Nizozemskem. 176 centimetrov visoki levi bočni nogometaš je svojo kariero začel v mladinskem pogonu ADO Den Haaga, še pred začetkom profesionalne kariere pa je svoje nogometne veščine izboljševal tudi pri slovitem Ajaxu iz Amsterdama. Elia, ki je po Davidsu in Van der Sarju tretji nizozemski nogometaš v zgodovini Juventusa, je v svet članskega nogometa stopil leta 2004, ko je pri sedemnajstih debitiral za svoj matični klub iz Den Haaga, kjer je nato do leta 2007 na 59 tekmah dosegel šest zadetkov. Sledil je prestop v Twente, kjer je v dveh sezonah pokazal viden napredek. Odigral je 64 tekem in enajstkrat zatresel mreže nasprotnikov, leta 2009 pa je prestopil v Hamburg, kjer je prav tako odigral dve sezoni in na 49 tekmah dosegel sedem golov. Pred dvema letoma je debitiral tudi v članski reprezentanci Nizozemske, za katero je doslej odigral 22 tekem in dosegel dva zadetka, nastopil pa je tudi na lanskem SP-ju v Južnoafriški republiki.