Vidal je bianconero

Čilenski reprezentant Arturo Vidal je po uspešno opravljenih zdravniških pregledih postal novi nogometaš Juventusa. Podpisal je petletno pogodbo, po kateri bo na leto zaslužil tri milijone evrov.

Arturo Vidal

Arturo Vidal je takoj po izpadu čilenske reprezentance iz Cope Americe zapustil Južno Ameriko in včeraj pripotoval v Torino, kjer je danes brez težav opravil zdravniške preglede, na katerih je dokazal zavidljivo raven fizične pripravljenosti. 24-letni vezist si bo po naporni sezoni zdaj privoščil nekaj dni počitka, nato pa se bo pridružil treningom pod vodstvom Antonia Conteja. Skupna odškodnina, ki jo bo Juventus nakazal Vidalovemu dosedanjemu klubu Bayerju iz Leverkusna, znaša 10,5 milijona evrov, odplačana pa bo v treh obrokih. Pet milijonov bodo Nemci dobili nemudoma, trije milijoni morajo biti nakazani do 30. junija 2012, še dodatna dva milijona in pol pa do 31. decembra 2012. Vrednost prestopa lahko naraste še za dodatna dva milijona, toda le v primeru izpolnitve določenih rezultatskih ciljev »stare dame«.

Arturo Erasmo Vidal Pardo se je rodil 22. maja 1987 v čilenski prestolnici Santiagu. Svojo nogometno kariero je začel v Melipilli in bolj znanem Colo-Colu, kjer se je nato prebil vse do članske selekcije, za katero je debitiral leta 2005 in v dveh sezonah dvakrat osvojil naslov državnega prvaka. Za Colo-Colo je do leta 2007 odigral 56 tekem in dosegel pet zadetkov, z dobrimi predstavami pa je pritegnil zanimanje Bayerja iz Leverkusna, ki je leta 2007 zanj odštel 11 milijonov dolarjev. V Nemčiji je Vidal odigral štiri sezone in na 117 tekmah dosegel 15 zadetkov. Na reprezentančni ravni je Vidal prvič nase opozoril leta 2007, ko je bil na južnoameriškem prvenstvu do 20 let drugi najboljši strelec s šestimi doseženimi goli. Odlično je istega leta nastopil tudi na svetovnem prvenstvu do 20 let, ki ga je njegova reprezentanca končala kar na tretjem mestu. Leta 2007 je ob zmagi proti Venezueli z 1:0 debitiral tudi v dresu članske reprezentance Čila, nato pa kmalu postal pomemben člen začetne enajsterice. Lani je uspešno nastopil na SP v Južni Afriki, zaenkrat pa je na 34 tekmah za Čile dosegel tri zadetke.

 

Juventus pa zapušča 28-letni brazilski vezist Felipe Melo, ki bo v prihodnji sezoni kot posojen igralec nastopal v turškem prvenstvu za moštvo Galatasaraya. Turški prvoligaš bo tekom sezone 2011/12 v treh obrokih na račun Juventusa nakazal 1,5 milijona evrov, dogovor o posoji pa vključuje tudi možnost dokončnega odkupa nogometaša, ki pa mora biti izvršena do vključno 31. maja 2012. Dogovorjena cena za Brazilca, ki je pred prihodom k Juventusu igral za Fiorentino, je 13 milijonov evrov. Melo je v dresu Juventusa v dveh sezonah zbral 78 nastopov, dosegel je štiri zadetke in prejel tri rdeče kartone.