Conte: »Pozor na Udinese«

Prejšnji konec tedna si je Juventus s peto zaporedno prvenstveno zmago brez prejetega zadetka znova priboril vodilni položaj na lestvici italijanskega prvenstva, med tednom pa si je po uspehu proti Københavnu izboljšal tudi možnosti za napredovanje v osmino finala Lige prvakov. Italijanske prvake naslednja tekma čaka že jutri, ko bodo v okviru 14. kroga italijanskega prvenstva v nenavadnem terminu gostili Udinese.

Antonio Conte

»Tekma proti Udineseju bo zelo zahtevna,« je na začetku sobotne dopoldanske tiskovne konference dejal Antonio Conte. »Njihova ekipa je iz kroga v krog bolje uigrana in fizično pripravljena, na zadnjih tekmah pa je vedno igrala v zelo visokem ritmu. Trener Guidolin in predsednik Pozzo si zaslužita vse čestitke, kajti v zadnjih letih sta poskrbela za kar nekaj čudežev in Udinese večkrat popeljala tudi v Evropo. V kadru imajo odlične posameznike, kot je na primer Di Natale, ki je sposoben sam odločiti tekmo. Trenutno smo v izjemno pomembnem delu sezone, zato moramo biti pred vsako tekmo zelo previdni, kajti za vsakim vogalom nas čaka bananin olupek, na katerem nam lahko spodrsne.«

Jutrišnja tekma bo vsekakor nekaj posebnega, kajti na južni in severni tribuni si jo bo ogledalo kar dvanajst tisoč otrok, ki bodo »nadomestili« kaznovane organizirane navijače, prav zaradi tega pa je bila tekma iz prvotno določenega termina (20.45) prestavljena na zgodnejšo uro (18.30). »Že prejšnji teden sem dejal, da mi je žal, da ne bomo mogli računati na pomoč naših navijačev. Vsekakor nam njihova odsotnost ne more pomagati, toda pravila so zato, da se spoštujejo. Sankcije so upravičene, na tem mestu pa želim poudariti tudi to, da pravila očitno ne veljajo za vse. Žaljenje mrtvih in uničevanje stadionov so še bolj nedopustna dejanja od neprimernih napevov, ki pa večinoma ostajajo neomenjena in nekaznovana. Pozitivna stvar te zgodbe so vsekakor otroci, ki bodo prišli na stadion, nekoč pa si jih želim videti tudi med navijači, ki bodo podpirali le svojo ekipo in ne bodo žalili nasprotnikov. Vsi skupaj moramo prevzeti večjo mero odgovornosti.«

S tekmo proti Udineseju se nadaljuje zelo pomembno obdobje letošnje sezone. Poleg tekme z Galatasarayem, ki bo odločala o preboju v osmino finala Lige prvakov, bodo belo-črni do prazničnega premora odigrali še štiri prvenstvene tekme. Doma se bodo pomerili z Udinesejem in Sassuolom, na gostovanjih pa z Bologno in Atalanto. »Prejšnji teden smo se vrnili na prvo mesto, ki ga zdaj želimo zadržati. Roma je po desetih zmagah še trikrat remizirala, kljub temu pa se je znašla na drugem mestu. To je jasen dokaz, kako dobro smo začeli sezono.« Conte je z Juventusom v letošnji sezoni na uvodnih trinajstih prvenstvenih tekmah osvojil 34 točk. V enakem obdobju lanske sezone je »stara dama« osvojila dve točki manj, v Contejevi prvi sezoni na klopi Juventusa, ko je sezono zaključil brez poraza, pa so imeli belo-črni po trinajstih tekmah kar šest točk manj.

 

V kadru za tekmo proti Udineseju so naslednji nogometaši:
1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Cáceres, 5 Ogbonna, 6 Pogba, 8 Marchisio, 9 Vučinić, 10 Tévez, 11 De Ceglie, 13 Peluso, 14 Llorente, 15 Barzagli, 16 Motta, 19 Bonucci, 20 Padoin, 21 Pirlo, 23 Vidal, 26 Lichtsteiner, 27 Quagliarella, 30 Storari, 34 Rubinho

V primerjavi s tekmo v Livornu se v kader vračata Bonucci in Ogbonna, ki sta pred tednom dni manjkala zaradi kartonov, po poškodbi pa sta zraven tudi Lichtsteiner in Barzagli. Zaradi poškodb so še vedno odsotni Giovinco, Isla in Pepe, zaradi kartonov pa manjka Asamoah. V primeru prejetega rumenega kartona v naslednjem krogu ne bi smela nastopiti Marchisio in Vidal, ki bo jutri stotič nastopil v dresu Juventusa na uradni tekmi.

Juventus in Udinese sta doslej odigrala 85 uradnih medsebojnih tekem. Juventus je dosegel 55 zmag, 19 tekem se je končalo z remijem, 11-krat pa je zmagala ekipa Udineseja. Razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah je 171:69 (+102) v korist »stare dame«, ki je v Torinu proti Udineseju odigrala 42 tekem. 31-krat je zmagala, 5-krat remizirala in 6-krat izgubila ob razliki v zadetkih 96:38 (+58). Juve je zmagal na zadnjih treh medsebojnih tekmah. 28. januarja 2012 je bilo v Torinu 2:1, 2. septembra 2012 v Vidmu kar 4:1, 19. januarja letos pa 4:0. Zanimivo je, da je zadnji dve domači tekmi z Udinesejem zaznamovalo sneženje.

Glavni sodnik na jutrišnji tekmi bo Gianpaolo Calvarese iz Terama, ki je Juventusu doslej sodil le enkrat. To se je zgodilo 11. maja letos, ko sta Juventus in Cagliari v Torinu remizirala z izidom 1:1. Tokrat mu bosta pomagala Andrea Edoardo Stefani iz Milana in Renato Faverani iz Lodija, četrti sodnik bo Giacomo Paganessi iz Bergama, dodatna sodnika za kazenski prostor pa bosta Marco Guida iz kraja Torre Annunziata pri Neaplju in Riccardo Pinzani iz Empolija.

V času tekme je v Torinu napovedano jasno vreme s temperaturami okrog 1°C.