Na večerji z Lucianom Moggijem

Odkar je naš Klub navijačev FC Juventus Slovenija uradno priznan s strani Juventusa, nam to ne prinaša samo koristi pri nakupu kart, naročanju v Juventusovi trgovini in podobnem, pač pa ponuja tudi enkratne in zlasti edinstvene priložnosti kot je bila tudi petkova večerja z Lucianom Moggijem. A to še ni vse! Pomembno je, da se rojevajo nova poznanstva in prijateljstva z Juventini tudi izven meja Slovenije, torej z Juventini po Italiji, kar nam bo v prihodnje močno olajšalo delovanje našega kluba.

V severni Italiji ima Stara dama ogromno svojih navijačev, simpatizerjev in podpornikov. Na tem delu Apeninskega polotoka najdemu tudi enega številčno najmočnejših fan clubov ne samo v Italiji, pač pa tudi na svetu na sploh. To je skupina Bianconeri Nord-Est, ki s 1.800 člani v svojih vrstah uživa poseben status in priviligiran položaj pri Juventusu. To pomeni tudi tesno sodelovanje z vodstvom kluba na vseh nivojih, med drugim tudi druženje na raznih srečanjih.

In ravno v okviru takšnih medsebojnih sodelovanj je bila tudi v petek 3. decembra v okolici Padove, natančneje v kraju Albano Terme, organizirana večerja in druženje z vodstvom Juventusa. Glavna tema vseh razprav in debat je bil calciopoli, vsem poznana afera z »nameščanjem sodnikov«, po kateri je bil Juventus kaznovan z odvzemom dveh naslovov državnih prvakov in degradacijo v italijansko Serijo B. In če je govora o farsopoliju, potem prav zagotovo ne sme manjkati eden glavnih akterjev in obtoženec, Luciano Moggi, nekdanji Juventusov športni direktor, ki še vedno išče pravico in skuša oprati ime in ponos torinskega kluba pred sodiščem.

Z debato so začeli možje iz širšega kroga vodstva Stare dame. Opisali so začetek same afere, kako se je vse skupaj sploh začelo, navajali dejstva ter resnice, katerih nihče ni želel slišati, in laži, katerim so zaradi pretiranega pritiska in pozornosti medijev, verjeli vsi. Pozneje je besedo prevzel Nicola Penta, avtor knjige Consulente Sportivo, ki je natančno opisal potek samega sodnega postopka, dogajanje pred Neapeljskim sodiščem, opozoril na grehe drugih klubov, pred katerimi si vsi zatiskajo oči, predvajal posnetke spornih klicov vodilnih iz teh klubov in brez oklevanj krivdo, da je vse izpadlo tako kot je, valil na medije.

Vsi zbrani pa smo ob poslušanju zanimivih dejstveh nenehno pogledovali proti vratom, kdaj bo prišel Luciano Moggi, častni gost tega večera. In kar naenkrat je v dvorani završalo. Vstopil je nekdanji direktor Juventusa in celotna sejna soba je bila na nogah, vsi smo ploskali in vzklikali njegovo ime.

Oblečen v superge, dotrajane kavbojke, siv pulover in tekmno modro jakno, ni deloval nič kaj vpadljivo – če ga človek, seveda, nebi poznal. Dotedanji govorci so mu prepustili besedo. Razkril je svoje poglede na celotno dogajanje, obsodil ravnanja nekaterih, ki so še do danes nekaznovani, odgovoril na očitke, s katerimi se je zaradi celotne afere srečeval, in s kakšnimi smešnimi izjavami in pripombami nasmejal celotno dvorano.

Po končanem formalnem delu je sledila večerja v restavraciji hotela Exande, kjer smo se zbrali Juventini. Toda, ko smo se vsi najedli, si je častni gost tega srečanja vzel čas za vsakogar od navzočih. Bodisi za podpis knjige, fotografijo, nekaj izgovorjenih besed ali zgolj za stisk rok. Slovenski Juventini smo enkratno priložnost, da se pogovorimo z njim še posebej dobro izkoristili. Z velikim Lucianom Moggijem smo naredili intervju, ki bo objavljen tudi na naši spletni strani.

Še več! Stkali smo prijateljske vezi z bianconeri s severne Italije, zlasti z vodstvom skupine Bianconeri Nord-Est, ki nam ponujajo pomoč pri dostopu do kart gostujočih tekem Serije A, druženja ob piknikih, organizacijo podobnih dogodkov kot je ta večerja z Moggijem skupaj, vzajemno sodelovanje pri ogledu tekem in še in še. Ampak predobro se zavedamo, da vsega tega nebi bilo brez pomoči hrvaškega fan cluba in njihove predsednice Roberte Deschmann, ki nas je ne samo spravila v stik s to skupino, pač pa v celoti pomagala pri registraciji našega kluba navijačev v Torinu in ustvarjanju naše belo-črne prihodnosti. Tako da tudi ob tej priložnosti najlepša hvala hrvaškim Juventinom, skupaj smo odličen par!