Postali smo uradni klub navijačev priznan s strani Juventusa!

Po treh letih od ustanovitve Kluba navijačev FC Juventus Slovenija, smo letos končno naredili korak naprej. Ne gre za majhen korak, pač pa ogromen napredek, ki smo si ga vsi slovenski navijači Juventusa srčno želeli in hrepeneli po njem vsem od leta 2007 dalje – postali smo uradni klub navijačev, priznan s strani Juventusa.

Kaj sedaj to pomeni? Biti uradno priznan klub navijačev ti prinaša določene ugodnosti in seveda tudi nekatere finančne obveznosti. Pa se najprej dotaknimo prvih. Prav zagotovo je največja prednost, ki nam jo ta status prinaša možnost kupovanja kart za oglede Juventusovih tekem. A žal to ne pomeni, da dostopamo do kart za katerokoli tekmo. Kupimo lahko karte za domače tekme Serie A in Coppa Italie. Za gostujoče tekme te pravice žal nimamo. Kar pa ne velja za tekme evropskih tekmovanj, torej za srečanja Lige prvakov in Evropske lige. Tu namreč dobimo neomejeno število kart tako za domače kot gostujoče tekme. Smo pa na žalost omejeni s številom kart za italijansko prvenstvo in pokal. Toda ne za vsako tekmo, pač pa za derbije in druge velike tekme. A to se bo sčasoma spremenilo. Več kot bomo hodili na tekme, več kot bomo imeli članov, do večih kart bomo upravičeni tudi na teh velikih tekmah.

Ena izmed ugodnosti je tudi popust v Juventusovi trgovini in navsezadnje ogled stadiona v Torinu na dan tekme, kar zaenkrat velja le za srečanja Serie A. To je tako imenovani Walk About, kjer si člani uradno priznanih fan clubov lahko od blizu ogledajo stadion. Gre za voden ogled nekaj ur pred tekmo, ki, če imaš srečo, vključuje tudi srečanje in fotografiranje s kakšnim od nogometašev, ki v tistem času prihajajo na stadion.

Glede finančnih obveznosti do torinskega nogometnega kluba je pa tako… Vsak član Kluba navijačev FC Juventus Slovenija za tekočo sezono plača članarino v višini 20€. Od tega zneska moramo v Torino nakazati 14€ za vsakega člana starejšega od 12 let, oziroma 10€ za tiste, ki so mlajši. Toda kot darilo za izkazano zaupanje vsak član, ki je plačal članarino dobi "Welcome-pack". Kaj ta vključuje je odvisno od sezone do sezone. Lahko so to denarnice, šali, majice, skodelice, nalivniki in podobno…

Vsekakor je že biti del Juventusa velika nagrada in darilo za vse slovenske Juventine. Vesela sem, da nam je po tolikem času uspelo urediti vse potrebno za registracijo kluba v Torinu, kar je bil navsezadnje cilj od samega začetka. Uspelo nam je torej izpolniti vse zahtevane pogoje, tako administrativne kot tudi finančne ter predvsem zbrati zadostno število članov. Upam, da se bo sedaj naša belo-črna pot samo še strmo vzpenjala.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsakemu posamezniku, ki je tako ali drugače prispeval k uresničitvi tega cilja. Resnično najlepša hvala vsem, bodisi tistim bolj aktivnim kot tistim, ki so “le” širili dober glas o našem klubu navijačev. Največja zahvala pa Daniju Kaljeviču, brez njega vsega tega sigurno nebi bilo. Pred tremi leti se je skupaj še z nekaterimi posamezniki odločil ustanoviti klub in vse začeti. Če njega nebi bilo, dvomim, da bi bili danes tu, kjer smo. Tako da, posebna zahvala Daniju. Iskreno upam, da bo to novo obdobje za nas prinašalo veliko koristi in da se bomo čim večkrat združevali Juventini iz vse Slovenije. Bodisi na tekmah, ali pa na piknikih in drugih podobnih srečanjih.