Nov stadion Delle Alpi

Nedvomno je dober športni objekt tisti, ki kateremukoli športu daje še kako potrebno in pomembno osnovo za kakovostno delo in tak sodobni objekt že nekaj let težko čakajo tudi nogometaši Juventusa in skupaj z njimi seveda tudi mi navijači. Na mestu starega Della Alpija tako raste nov športni objekt, nov tempelj, kjer se bomo Juventini v prihodnje veselili novo osvojenih lovorik.

alt

Novi stadion naj bi bil dokončan do prve prvenstvene tekme v naslednji sezoni, sezoni 2011/2012. Kapaciteta naj bi znašala 41.000 sedežev, kar je sicer med navijači sprožilo veliko negodovanj, zlasti v smislu, da naj bi bil objekt premajhen. Ime novega templja Juventinov zaenkrat še ni znano, saj podjetje sportfive še vedno išče sponzorja, ki bo očitno imel pomembno vlogo pri poimenovanju.

Da bo Juventus potreboval nov športni objekt, je bilo znano že dolgo časa nazaj, a kaj kmalu, ko se je o tem začelo govoriti tudi na glas, je na plan prišla ideja o tem, da naj bi zgradili stadion po angleških vzorih. In to idejo so arhitekti in drugi idejni ustvarjalci tega projekta tudi dejansko upoštevali! Atletska steza bo zato le še spomin, hkrati pa bo prva vrsta od nogometne površine oddaljena le 7 metrov in pol, zadnja pa 49. Velika razlika, ni kaj. To morate priznati! Novi stadion, ki bo sicer sestavljen iz 64 skyboksov, pa naj bi imel tudi trgovski center, ki pa naj bi bil dokončan do septembra leta 2011. Tam pa ne bodo le trgovine in restavracije, pač pa bodo v novo zgrajenem objektu, nekje do spomladi leta 2012, dobili tudi muzej. To bo pravi hram za nas Juventine. Le kdo si ne bi želel pobliže spoznati daljne zgodovine torinskega velikana, občudovati pokalov in drugih lovorik v vitrinah in obujati spominov ob starih fotografijah?

Že z rojstvom ideje o novem objektu pa so vsi snovitelji želeli zgraditi stadion, ki bo blizu ljudem, blizu navijačem, torej blizu tistim, ki bodo tja največkrat zahajali. Tako bodo z novim stadionom na svoj račun prišli tisti najbolj zvesti in vneti navijači, ki se bodo sedaj lahko zelo približali svojim ljubljencem na igrišču, kot tudi družine z otroki, saj jim bo stadion urejen po sektorjih zagotavljal zadostno varnost, da se bodo radi vračali. Hkrati pa bo stadion tudi mesto z odličnim vzdušjem, bodisi za poslovneže kot tudi za vse druge, potrebne sprostitve. Šlo bo torej za veliko pridobitev, za kraj, kjer bodo zadovoljena pričakovanja različnih kategorij navijačev, skratka kraj za druženje in zabavo obenem. Nedvomno bo šlo za koncept stadiona, ki ljudi ne bo privabljal samo ob koncu tedna, pač pa cel teden, sedem dni v tednu, vse dni v letu.

Nov stadion bo tako nedvomno veliko darilo za vsakega navijača bianconerov, kako tudi ne, saj bo z novo konstrukcijo in samo prostorsko razporeditvijo Juventinom na stadionu dajal občutek, da so sami v središču igre in dogajanja na zelenici, hkrati pa bo poleg neizmernega užitka, ki ga predstavlja ogled tekme v živo, nudil še mnogo, mnogo več…

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt