Območje Continassa/2

Zdaj ko vemo kje se Continassa nahaja ter tudi kaj se na njenem območju trenutno dogaja, je čas, da začnemo z našim ''virtualnim ogledom'' vseh postajališč in pogledamo, kaj se še bo dogajalo.

alt

 

PARKITNA MESTA
MAPA

Kot prvo postajališče sem izbral velik zelen travnik, ki meji z ulico Druento ter cesto Grande Torino.
Za začetek naj povemo, da bo cesta Grande Torino v kratkem preimenovana v novo cesto ali ulico. Novega imena še niso izbrali, kajti gre za zelo zahtevno odločitev. V Torinu že obstaja ''cesta Agnelli'' (ne Gianni in ne Umberto, kajti cesta je posvečena njunemu dedku) in zato je zaželeno, da je ne poimenujejo po Gianniju ter/ali Umbertu, ker bi s tem povzročili zmedo med dvema cestama. Izbira imena bo torej bila zelo zahtevna in previdna. Čeprav do zdaj ni bilo konkretnih ponudb za novo ime, pa lahko vseeno z zanesljivostjo povem, da se bo ime nanašalo na Juventus oziroma njegovo preteklost.
Ampak pojdimo na pomembnejšo temo. Travnik o katerem je govora je bil pred kratkim v celoti očiščen ter ograjen in v kratkem se bodo začela dela za parkirna mesta. Vendar vseeno se po pločnikih še vedno sprehajajo prostitutke (o tem sem nekaj napisal že v prvem delu), ki so za zdaj bile le premaknjene nekaj metrov naprej po cesti. Med čiščenjem so odstranili tudi veliko dreves ter grmičevja in zato bo kmalu prostitucija na tem delu mesta bila praktično nemogoča, kajti klienti se ne bodo več ustavljali na mestih, kjer nimajo dovolj intimnosti. Zaključni deli bi lahko pripeljali do nekaterih problematik, vendar o tem bomo govorili kasneje. Parkirišče, ki je trenutno v gradnji, bo zadostovalo za približno 800 avtomobilov, kar zgleda nekoliko premalo vendar naj spomnim, da bodo parkirišča zgrajena okoli celega stadiona. Poleg tega pa imajo vse ceste ter ulice okoli stadiona ter Continasse veliko prostora, da bi lahko gostile še nekaj tisoč avtomobilov.
Za konec naj povemo, da bo prav na tem delu Continasse eden od vhodov na javni park, katerega prav tako vsebuje projekt.

alt

 

TRAMVAJSKA POSTAJA IN CESTA TORINO
MAPA

Čeprav ni povezano s Continasso, se je vredno ustaviti tudi na tej točki. Ne smemo pozabiti, da sta oba območja, tako stadion kot Continassa, oba v lasti Juventusa in kar ju ločuje med seboj je le cesta Grande Torino, ki pa ne vključuje večjih sprememb v Juventusovem projektu. Ko bodo dela na stadionu in njegovi okolici v fazi zaključka, bo cesta najverjetneje deležna manjših sprememb zaradi prometnega režima na zahodnem parkirišču, medtem ko se sama ''oblika'' ceste ne bo preveč spreminjala.
Od leta 1990 do leta 2006, ko je bil Delle Alpi še v ''uporabi'', sta tramvajski liniji Torina 3 in 9, na dan tekem spremenili svojo pot, katera je bila usmerjena v tunel, katerega so prav za te priložnosti zgradili leta 1990 (začne se na cesti Molise, teče pod cesto Grosseto in konča na zahodu stadiona). Kljub temu, da se tramvaji tukaj ne ustavljajo že pet let, pa tunela ne bodo zacementirali, ampak, po tem malem kar se je do zdaj dalo izvedeti, bodo tramvaji najverjetneje na dan tekme ponovno ustavljali na tej postaji.

alt

alt

alt

 

TRAVNIK Z VODOVODNIM SISTEMOM
MAPA

Če gremo na konec ceste Grande Torino, torej kjer se združi s cesto Ferrara, vidimo travnik kjer stoji vodovodni sistem. Kot vse kaže, bo za del Continasse eden redkih, ki bo ostal popolnoma nedotaknjen.

alt