Miloš Krasić: »Korak za korakom proti Scudettu«

Srbski reprezentant Miloš Krasić je letos prestopil v vrste torinskega Juventusa in takoj postal eden od ljubljencev navijačev Stare Dame. Do sedaj je v serie A zabil 5 zadetkov, ter prispeval tudi 5 asistenc. Na zadnji tekmi proti Laziju, je z golom v 94. minuti poskrbel za veliko zmago nad rimskim rivalom in eksplozijo navdušenja na tribunah olimpijskega stadiona v Torinu.

Miloš Krasić

Glede gola proti Laziju?
To je bil res izjemen občutek, prevzela so me vsa čustva. Bilo je v samem zaključju tekme in jaz sem zabil gol. To je najboljši možen razplet. Bil sem zelo vesel, ampak še bolj, ker smo zmagali. Težka tekma je za nami, bil je to res pravi derbi, ampak smo bili boljši, imeli več priložnosti in smo zasluženo zmagali. Sedaj smo na 2. mestu v prvenstvu in mislim, da si to povsem zaslužimo.

Ambicije po Scudettu?
Zagotovo Juventus pogleduje k Scudettu, toda kot sem že enkrat povedal nočemo brezglavo divjati, ampak moramo iti korak za korakom. Ne bomo govorili, da smo blizu, ampak bomo šli postopoma. Pokazali smo našo kvaliteto in konstantnost, saj smo v prvenstvu nepremagani že 12 tekem in upam, da bomo v takem slogu tudi nadaljevali. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, toda take zmage in dobre predstave nam povečujejo samozavest in upanje za Scudetto.

O rivalih?
Milan je začel sezono zelo dobro, ampak je še prezgodaj govoriti o čemerkoli, ker je do konca še veliko tekem. Nič še ni odločeno, saj je na vrhu veliko ekip, ki jih loči le nekaj točk. Inter je res začel bolj slabo, ampak vsi vemo, da so velika ekipa in da se bodo vrnili nazaj v boj za Scudetto. Verjamem, da bo prvenstvo zanimivo povsem do konca.

Juventus ne bo nadaljeval v Evropi, ostali rivali pa bodo. Je to kakšna prednost?
Mogoče bo to manjša prednost za nas, ker bodo ostali imeli več tekem, ampak vseeno menim, da kakšnega večjega vpliva ne bo. Vse ostale ekipe vedo, kaj pomeni osvojiti Scudetto in bodo zagotovo dale vse od sebe, da bodo to uresničile.

O prestopu iz Rusije v Italijo?
O klubu ni potrebe veliko govoriti, ker je Juventus velik klub z velikimi ambicijami. Občutki glede življenja v Torinu so izjemni, saj je Torino zelo lepo mesto z okoli 1 milijonom prebivalcev. Ljudje so zelo prijazni in imamo podporo vseh ljudi v klubu. Družina in jaz se počasi privajamo na novo okolje in zaenkrat gre vse po načrtu.

Reprezentanca Srbije ni začela kvalifikacij tako, kot si je želela.
Razmišljam o reprezentanci in mislim, da se lahko vseeno uvrstimo naprej. Res nismo začeli dobro, ampak imamo zelo dobro ekipo in do konca je še kar nekaj tekem. Po zadnji zmagi nad Bolgarijo, se je vrnilo tudi pravo vzdušje. Dali bomo vse od sebe, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Zelo pomembno je, da zadnji dve tekmi igramo pred svojimi navijači.