Claudio Marchisio: »Želim biti tako uspešen, kot je bil Conte«

Claudio Marchisio je ob koncu priprav v Bardonecchiji povedal nekaj besed o svoji vlogi v Juventusu, novemu trenerju in cilji za prihajajočo sezono.

Claudio, kako se počutiš na levi strani igrišča?
Počutim se dobro. Je drugačna vloga, ker sem se vedno imel za centralnega vezista, ampak me ne moti. Tudi v zadnjih dveh tekmah smo dobro sodelovali s Pirlom in Pazienzo, tako, da sem zadovoljen, da se je dobro izteklo.

Bi svojo prilagodljivost na različne položaje ocenil kot prednost ali slabost? Bi mogoče rad imel takoj določeno vlogo?
Trener mi je že prvi dan povedal, da ve kaj je moja prava vloga. Ampak ker je imel Martinez nekaj problemov, sem zaigral kot 4 napadalec na levi strani. Conte ve, da sem mu na voljo in občasno se rad pomaknem na levo, ker rad pridem v kazenski prostor. Na zadnji tekmi nam je dobro uspevalo in če bo trener želel, da igram tam, bom to z veseljem storil.

Si do sedaj dobili kakšno ponudbo drugega kluba? Si pripravljen zapustiti Juventus?
Edine klice, ki sem jih dobil, so bili od očeta, ki me je spraševal kako sem. O ostalem ne vem nič. Ko sem pregledoval spletno stran in facebook profil sem videl razne govorice o Romi in ostalih, ampak kot sem rekel, sem ravno malo nazaj podaljšal pogodbo in sem zelo vesel. Govoril sem tudi s klubom in trenerjem, ki so zadovoljni z mano in me podpirajo in to je vse kar je pomembno.

Kaj lahko ta ekipa letos doseže?
Zadnji dve sezoni sta bili res zelo slabi. Lani smo začeli dobro, ampak smo po zimskem premoru povsem zatajili, kar se Juventusu nikakor ne bi smelo zgoditi. Imamo dobre igralce, ne glede nato kdo še pride. Pomembno je, da ima vodstvo in trener veliko željo vrniti Juventus tja kamor spada. Trener zelo dobro pozna to okolje in dela na tem, da odpravimo pomankljivosti, ki so nas pestile zadnji dve sezoni. Conte ve kaj hoče in mi delamo vse, da mu sledimo. Kljub temu, da sta bili zadnji dve tekmi proti slabšim ekipam, smo naredili vse, kar je od nas zahteval.

Kako bo nate vplival prihod Pirla? Je to tisto, kar vam je manjkalo?
Že nekajkrat sem povedal, da je Andrea igralec, ki nam je najbolj manjkal v zadnjem času. Zelo dobro se znajde z žogo, kar je dokazal že na prijateljskih tekmah in tudi v preteklosti pri Azzurrih in Milanu. Kljub temu, da je imel lani nekaj problemov s poškodbami je še vedno velik igralec z veliko željo pomagati Juventusu do novih zmag.

V zadnjem intervjuju je Conte povedal, da si igralec, ki je najbolj podoben njemu, ampak malo boljši. Poleg tega so te v preteklosti primerjali tudi s Tardellijam.
Ne vem, če sem ravno boljši kot on, vem pa, da želim zmagovati tako, kot je on. Če se bom v tem približal njemu bom zelo vesel. Glede Tardellija sem videl nekaj posnetkov primerjav, ampak mislim, da sva malenkost različna. Poizkušam se prilagoditi raznim situacijam, kljub temu pa me primerjavi s Contejem in Tardellijem zelo veselita.

Mogoče kaj zavidate Conteju?
Ja, upam, da bom osvojil toliko lovorik, kot on. Že od malih nog igram za Juventus in sem navajen zmagovati. V mlajših selekcijah in primaveri sem osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Zato upam, da mi uspe tudi sedaj v prvi ekipi Juventusa.

Bi bil rajši v kakšni drugi ekipi z zagotovljenim mestom centralnega vezista, kot v Juventusu, kjer imate več vlog?
Zakaj mislite, da sem podpisal novo 5 letni pogodbo? Če ne bi bil rajši v Juventusu, je nebi podpisal. Od kar sem v prvi ekipi nimam stalnega položaja v enajsterici. Vedno si poizkušam zagotoviti mesto v prvi enajsterici, potem pa je odvisno od trenerja. Tekom tedna trdo treniram in skušam dokazati, da sem pripravljen. Potem je vse odvisno, kako se odloči trener.

Conte je povedal, da mora biti Barcelonin model za vzgled. Kaj si misliš o njem?
Zadnja leta se vsi ozirajo k Barceloni, ker igrajo odličen nogomet. Ampak oni imajo igralce, ki so zrasli skupaj, kot recimo Xavi in Iniesta. Kakšno stvar poizkušamo posnemati, ampak imamo svojo igro. Trener ima odlične ideje in mi jih izpolnjujemo. Conte stavi na napadalen nogomet, kot ste lahko videli na prijateljskih tekmah, ampak v fazi defenzive se oba krilna igralca vračata v obrambo in imamo spet normalen 4-4-2 sistem.