Contejeva pot do uspeha

Ideje, organiziranost in navdušenje. 40 dni po vrniti Antonija Conteja v Torino, je novi trener Juventusa predstavil svoje načrte medijem. Bivši kapetan je spregovoril na tiskovni konferenci v Bardonecchiji, kjer se Juventus pripravlja na novo sezono in takoj potrdil svojo strast, predanost in željo, da popelje Bianconere nazaj tja, kamor sodijo.

Brez spremembe pri zmagovalni strategiji
Zaenkrat je še prezgodaj, da bi dajali prve ocene. Z igralci smo skupaj šele 4 dni. Uporabljam svoje metode, ki sem jih že uporabljal v preteklosti. Nič se ni spremenilo iz časov, ko sem bil v Bariju in Sieni. Ideje in organiziranost je tisto, kar me zanima. Imamo dobre igralci in verjamem, da so ob pravem pristopu in organiziranosti sposobni prikazati precej več.

Imam najboljše igralce na svetu
Pogovarjam se z vsemi igralci. Imam 28 fantov, od tega 4 vratarje. Kar se mene tiče, so vsi ki so tukaj najboljši igralci. Zato imam enak odnos do vseh. Imam jih za svoje igralce.

Jasna strategija v prestopnem roku
Kar se tiče novih okrepitev imam tako jaz, kot klub jasne ideje. Ne bom omenjal imen, ker se bo drugače cena takoj močno zvišala. Vsak trener si želi, da bi imel celotno moštvo na voljo že na pripravah, ampak vsi vemo, da je to zelo težko, sploh letos, ker poteka Coppa America. Za zdaj gradimo moštvo z igralci, ki so tukaj.

Zaupanje vodstva
Vsak dan se pogovarjam z Agnellijem, Marotto in Paraticijem. Zelo dobro se razumemo in posledično sem zelo sproščen, ker vem, da mi stojijo ob strani. Veliki trenerji uspejo z velikimi klubi in igralci, ki jih trenirajo.

Juventusov ekipni duh
Poleg organiziranosti in tehnične, taktične in fizične priprave delamo tudi na ponovni vzpostavitvi pravega ekipnega duha, ki je značilen za Juventus. To je ena najpomembnejših stvari. Zato morajo igralci pokazati veliko borbe in napora, ter ob koncu tekme imeti povsem preznojen dres. Le tako bodo dokazali, da si zaslužijo ta dres. Morajo razumeti, da smo Juventus. In Juventus je sinonim za zmagoslavje. Trdo delamo na tem in igralci so se zelo dobro odzvali. So prvi, ki hočejo izbrisati zadnji dve sezoni.

Buffon in Del Piero
Pričakujem ogromno od Buffona in Del Piera in bom zelo strog do njiju. Bila sta moja soigralca skozi zmage in poraze, skupaj smo proslavljali in jokali. Potrebujem njuno pomoč tako na igrišču, kot izven njega. Veliko pričakujem tudi od Pirla, ki je še eden, ki bo moral prevzeti odgovornost.

Zvezdniki in organiziranost
Zvezdniki so brez problema lahko del organizirane skupine. S Pirlom ne bo nobenega problema, saj je odličen nogometaš in vzoren profesionalec. Razne razprave o njem so povsem brezpredmetne. Pomembna je organiziranost ekipe in taktika. Poglejte Barcelono, ki ima 7 igralcev, ki niso dobri v fazi defenzive, ampak vseeno z lahkoto zmagujejo. Če je ekipa odlično organizirana od vratarja, do napadalcev, ima precej več možnosti za uspeh.

Delo na igrišču
Od prvega dne naprej skušam prenesti moje ideje v treninge. Vsak ima svoje ideje, pomembno pa je, da jih igralci sprejmejo. Messi je odličen pri Barceloni, toda pri Argentini ne deluje tako dobro. Zvezdnik pride do izraza, če igra v pravilno organiziranem sistemu.

Ne se zadovoljiti z minimalnimi cilji
Ko sem podpisal za Juventus, nisem storil tega zato, da bi izpolnil minimalne cilje. Hočem zmagovati in zato bomo dali vse od sebe, da dosežemo svoj maksimum.

Navijači, glejte v prihodnost
Po dveh uvrstitvah na 7 mesto, je razumljivo, da so navijači žalostni in jezni. Hočem, da ne gledajo nazaj, ampak, da se osredotočijo na sedanjost in prihodnost. Navijači morajo biti mirni, mi pa bomo naredili vse, da bo prihodnost lepa.

Navijači so me še bolj motivirali
Sprejeli so me z navdušenjem, kar mi vliva zadovoljstvo in veselje. Še bolj me motivirajo, tako, da bi se jim rad zahvalil za ta fantastičen sprejem. Prav tako nam navijači, ki nas spremljajo na pripravah, dajejo zadovoljstvo in moč in mi vsi se jim hočemo oddolžiti z dejanji.