Juve okrepil Andrea Barzagli

Andrea Barzagli je v četrtek tudi uradno postal nogometaš Juventusa. Občasni italijanski reprezentant in svetovni prvak iz leta 2006 je podpisal pogodbo do konca sezone 2012/13.

alt

Andrea Barzagli je torej v Juventusu dopolnil skupino svetovnih prvakov iz leta 2006, ki trenutno šteje kar šest članov. Poleg nekdanjega branilca Wolfsburga v to kategorijo sodijo še Buffon, Grosso, Del Piero, Toni in Iaquinta. 29-letni osrednji branilec je podpisal pogodbo do 30. junija 2013, Juve pa bo njegovemu dosedanjemu delodajalcu odštel 300 tisoč evrov odškodnine. Znesek slednje se lahko v primeru uspešnih rezultatov ob upoštevanju medsebojnega dogovora obeh klubov do konca sezone podvoji. Barzagli, ki bo nastopal v dresu s številko 15, je že včeraj v Torinu opravil podrobne zdravniške preiskave, danes pa se je že udeležil treninga članske ekipe. Na nocojšnji tekmi proti Romi še ne bo nastopil, zagotovo pa bo med kandidati za nastop na nedeljskem prvenstvenem srečanju proti Udineseju.

Andrea Barzagli se je rodil 8. maja 1981 v kraju Fiesole v neposredni bližini Firenc. Svoje prve nogometne korake je naredil v dresu nižjeligaške Rondinelle, sledili pa sta koristni izkušnji pri Pistoieseju in Ascoliju. Pred začetkom sezone 2003/04 je prestopil v Chievo in pri 22-ih letih dočakal svoj debi v Serie A. Ponudil mu ga je takratni trener »letečih oslov« Luigi Delneri, Barzagli pa je pod njegovim vodstvom zbral 29 prvoligaških nastopov in dosegel tudi tri zadetke. V Veroni je ostal le eno sezono, nato pa je leta 2004 prestopil v Palermo, kjer se je v štirih sezonah dokončno uveljavil. Nosil je tudi kapetanski trak rožnato-črnega moštva, za katerega je zbral 142 nastopov in zabil tri zadetke, v tem času pa je postal tudi standardni član italijanske reprezentance, ki se je leta 2006 tudi z njegovo pomočjo povzpela na vrh sveta. Leta 2008 se je po neposrečenem reprezentančnem nastopu na evropskem prvenstvu malce oddaljil od izbrane vrste, iz Palerma pa je prestopil v Wolfsburg in znova našel pravo formo. V svoji prvi bundesligaški sezoni je od začetka do konca odigral vseh 34 tekem in s svojo ekipo postal nemški prvak. V lanski sezoni se je Wolfsburg odrezal precej slabše, vseeno pa je bil Barzagli še vedno nepogrešljiv član njegove obrambe. V dveh letih in pol je v zeleno-belem dresu odigral 75 tekem in dosegel en zadetek, pol leta pred iztekom pogodbe pa se je odločil za povratek v domovino, kjer je okrepil moštvo Juventusa.