Delneri: »Zaupam svoji ekipi«

V četrtfinalu italijanskega pokala se bo Juventus v četrtek zvečer na domačem igrišču pomeril z Romo. Dan pred tekmo je na tiskovni konferenci spregovoril trener Luigi Delneri.

Luigi Delneri

Dva tedna po zmagi nad Catanio, s katero je Juve napredoval v četrtfinale pokala, bo belo-črno moštvo torej napadalo uvrstitev v polfinale. Proti Romi, ki jo s trenerske klopi vodi nekdanji strateg Juventusa Claudio Ranieri, belo-črne čaka zahtevna tekma, ki bi se v primeru neodločenega rezultata po rednem delu lahko nadaljevala s podaljški oziroma izvajanjem enajstmetrovk. Medsebojni dvoboji teh dveh klubov so pomembni že zaradi samega rivalstva, ki vlada med njima, tokratni obračun pa bo pomemben tudi zaradi želje po uspehu v letošnjem pokalnem tekmovanju, ki je zlasti pri Juventusu ne skrivajo. Končno zmagoslavje oziroma naslov pokalnega zmagovalca bi namreč tako za Juve kot za Romo pomenil jubilejno deseto tovrstno lovoriko.

»O italijanskem pokalu imamo zelo visoko mnenje, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da napredujemo v polfinale,« je dejal Delneri. »Tekme proti Romi so vedno zelo pomembne, motivacija nikoli ni vprašljiva. Podobno razmišljajo tudi v taboru gostov, zato bom na igrišče poslal ekipo, ki bo dovolj kvalitetna, da uresniči zastavljeni cilj.« Glede na zadnje tekme bo trener lahko znova računal na Felipeja Mela, ki je odslužil svojo kazen, ki je tako ali tako veljala le za prvenstvene tekme in na Iaquinto, ki je okreval in je pripravljen za nastop. »Zaupam svoji ekipi in igralcem, ki so mi na razpolago. Že večkrat smo dokazali, da lahko premagamo vsakega nasprotnika, če nastopimo v popolni zasedbi.«

V četrtfinalu italijanskega pokala je na sporedu le ena tekma, ki mora odločiti zmagovalca. V primeru neodločenega izida se tako obetajo podaljški in enajstmetrovke, ki pa zaradi prihajajočih prvenstvenih preizkušenj ne bi bili pretirano dobrodošli. »Podaljški so del igre. Če bo potrebno, jih bomo pač odigrali. Res je, da obstaja nevarnost, da bomo zato v nedeljo bolj utrujeni, toda igranje dveh tekem na teden pomeni tudi možnost izboljšanja fizične pripravljenosti in vzdržljivosti.«

Pogovor o tekmi poteka tudi na našem forumu.

 

Na pokalni tekmi proti Romi trener računa na naslednje igralce:
2 Motta, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Sissoko, 6 Grosso, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 14 Aquilani, 19 Bonucci, 21 Grygera, 23 Pepe, 25 Martinez, 27 Krasić, 30 Storari, 31 Costantino, 38 Libertazzi, 43 Sorensen

Zaradi poškodb manjkajo Rinaudo, De Ceglie, Quagliarella, Toni in Traore, pred Buffonom pa sta tokrat prednost dobila Storari in Manninger.

Juventus in Roma sta doslej odigrala že 170 medsebojnih tekem. Juventus jih je dobil 79, Roma 41, 50 pa se jih je končalo z remijem. Razlika v zadetkih je 263:184 (+79) v korist Juventusa, ki je na domačem igrišču proti Romi odigral 86 tekem. Dobil jih je 54, izgubil 11, remiziral pa 21. Razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah na domačem igrišču je 164:64 (+100) v korist »stare dame«. Če upoštevamo samo tekme v italijanskem pokalu, sta se nasprotnika doslej pomerila trinajstkrat. Šestkrat je zmagal Juve, petkrat Roma, dvakrat pa je bilo neodločeno. Razlika v zadetkih na medsebojnih pokalnih tekmah je 21:15 (+6) za Juve.

Juve in Roma sta zadnjo medsebojno tekmo odigrala 13. novembra lani, ko je bil v Torinu po zadetkih Iaquinte in Tottija izid izenačen (1:1). V pokalnem tekmovanju sta se tekmeca nazadnje pomerila v sezoni 2005/06, ko je bila v četrtfinalu, ki se je takrat igral na dve tekmi, zaradi večjega števila v gosteh doseženih zadetkov uspešnejša Roma. 26. januarja 2006 so Rimljani v zasneženem Torinu že vodili s 3:0 (zadeli so Mancini, Tommasi in Perrotta), z dvema zadetkoma Del Piera pa je Juve uspel ublažiti poraz. Povratno tekmo, ki je bila v Rimu odigrana 1. februarja 2006, je Juve dobil z zadetkom Mutuja iz enajstmetrovke, vendar to ni zadostovalo za napredovanje v polfinale.

Tokratno tekmo bo sodil Antonio Damato iz Barlette, ki je Juventusu doslej sodil na trinajstih tekmah. Juve jih je dobil sedem, dvakrat je remiziral, štirikrat pa izgubil. Razlika v zadetkih je 28:15 (+13) v korist belo-črnih. V letošnji sezoni je Damato sodil že dve tekmi Juventusa. 10. novembra se je tekma v Bresciji končala z izidom 1:1, 5. decembra pa je Juve s 3:1 slavil v Cataniji. Damatu bosta pomagala Andrea Padovan iz Conegliana in Mauro Tonolini iz Milana, četrti sodnik pa bo Daniele Orsato iz Schia.

V Torinu je v času tekme napovedano oblačno vreme s temperaturami okrog 1°C.