S tekmo proti Bariju se začenja druga polovica prvenstva

Z nedeljsko popoldansko tekmo proti Bariju se bo tudi za Juventus začela druga polovica italijanskega prvenstva. V prvem krogu letošnje sezone so v Apuliji z 1:0 slavili domači, pred revanšo pa je na tiskovni konferenci spregovoril trener Juventusa Luigi Delneri.

Luigi Delneri

Že omenjena zmaga Barija nad Juventusom, za katero je konec lanskega avgusta poskrbel Massimo Donati, je sicer napovedovala uspešno sezono rdeče-belih, ki pa se je nadaljevala v vse prej kot spodbudnem ritmu. Na naslednjih osemnajstih tekmah je moštvo Giampiera Venture zmagalo le še dvakrat, zato ni presenečenje, da se trenutno nahaja na zadnjem mestu prvoligaške lestvice, kjer ima kar šest točk zaostanka za odrešilnim sedemnajstim mestom. Na Delnerijevi tiskovni konferenci prisotni novinarji tokratnemu tekmecu belo-črnih niso posvečali pretirane pozornosti, trenerja so raje zasuli z vprašanji o povratku Buffona in potezah v zimskem prestopnem roku.

»Tudi jutri bo branil Buffon,« je vse dvome o vratarju, ki bo začel tekmo proti Bariju, ovrgel Delneri in nadaljeval: »Četrtkova pokalna tekma je pokazala, da je povsem okreval. Glede na pristop, ki ga je pokazal proti Cataniji, sem prepričan, da bo tudi jutri vrhunsko opravil svoje naloge.« V italijanskih medijih so se že pojavila namigovanja, da se Storari ne bo kar tako sprijaznil z mestom na klopi za rezervne nogometaše. »Zavedam se, da nogometaš, ki ne igra redno, ne more biti zadovoljen. Storari ve, da ga zelo spoštujem, po drugi strani pa je Buffon vratar svetovnega kova, ki premore tudi ogromno izkušenj z najpomembnejših tekem. Juve potrebuje dva odlična vratarja, ob tem pa ne smemo pozabiti niti na Manningerja. Na tem igralnem položaju smo zares dobro pokriti.«

Juventusov trener pa je precej manj zadovoljen s stanjem v napadu. Zaradi četrtkove poškodbe kolena bo Toni odsoten približno mesec dni, že od prej pa manjkajo tudi Quagliarella, Amauri in Iaquinta. »Od standardnih napadalcev bo za tekmo proti Bariju pripravljen le Del Piero, na voljo imam tudi Martineza, Iaquinta pa bo potreboval še nekaj časa, da se vrne v optimalno pripravljenost. Sam bi že rad zaigral, vendar moramo biti pazljivi, da ga zaradi prehitrega povratka ne izgubimo za daljše obdobje.« Italijanski mediji v zadnjih dneh omenjajo imena številnih napadalcev, za katere naj bi se zanimal Juventus. »Ljudje, ki so v klubu odgovorni za kadrovanje, pozorno spremljajo dogajanja in čakajo na pravo priložnost. Na tem področju imamo tudi precej smole, poglejte le kaj se je zgodilo Toniju. Ko je naša ekipa popolna, je konkurenčna vsakemu nasprotniku, zato si želimo le čimprejšnjega povratka vseh poškodovanih nogometašev. Če bi upoštevali vse, kar pišejo časopisi, bi imeli zdaj že več kot deset različnih napadalcev.«

Pogovor o tekmi poteka tudi na našem forumu.

 

Na tekmi proti Bariju trener računa na naslednje igralce:
1 Buffon, 2 Motta, 3 Chiellini, 5 Sissoko, 7 Salihamidžić, 10 Del Piero, 13 Manninger, 14 Aquilani, 17 Traore, 19 Bonucci, 21 Grygera, 23 Pepe, 25 Martinez, 27 Krasić, 30 Storari, 33 Legrottaglie, 35 Büchel, 41 Giannetti, 43 Sorensen

Zaradi dolgotrajnejših poškodb manjkajo Rinaudo, De Ceglie, Iaquinta, Quagliarella in Toni. Po četrtkovi pokalni tekmi mora Grosso zaradi poškodbe mišice še nekaj dni počivati, Amauri še ni povsem pripravljen po operaciji nosu, Marchisio ni vpoklican zaradi povišane temperature, Felipe Melo pa bo proti Bariju odslužil drugo od treh tekem kazni zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Parmi.

Verjetna postava:
Buffon; Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grygera; Krasić, Aquilani, Sissoko, Pepe; Del Piero, Giannetti

Juventus in Bari sta doslej odigrala 69 medsebojnih tekem. Juve ima štirideset zmag, dvajset tekem se je končalo z delitvijo točkovnega izkupička, devetkrat pa so slavili nogometaši Barija. Razlika v zadetkih je 146:54 (+92) v korist belo-črnih, ki so na domačem igrišču z Barijem odigrali 33 tekem. Dobili so jih 27, petkrat so remizirali, izgubili pa le enkrat. Razlika v zadetkih na domačih medsebojnih tekmah je 94:18 (+76). V lanski sezoni se je medsebojna tekma v Torinu končala z izidom 3:0. Dvakrat je zadel Iaquinta, enajstmetrovko pa je izkoristil Del Piero.

Glavni sodnik nedeljske tekme bo Christian Brighi iz Cesene, ki je Juventusu doslej sodil na osmih tekmah. Juve je petkrat zmagal, dvakrat remiziral in enkrat izgubil, razlika v zadetkih pa je 16:9 (+7). V letošnji sezoni je omenjeni sodnik delil pravico na domači tekmi proti Cagliariju, ki jo je Juve 26. septembra dobil s 4:2. Stranska sodnika bosta Roberto Carrer iz Conegliana in Marco Alessandroni iz Rima, četrti sodnik pa bo Angelo Giancola iz Vasta.

V času tekme je v Torinu napovedano pretežno oblačno vreme s temperaturami okrog 4°C.