Del Piero izboljšal še en rekord

Kapetan Juventusa Alessandro Del Piero je pred dnevi izboljšal še enega izmed številnih klubskih rekordov. Postal je namreč igralec z najdaljšo kariero pri »stari dami«, ki ji je na današnji dan zvest že 17 let, 2 meseca in 15 dni.

Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero je tako izboljšal rekord Carla Bigatta, ki je bil član belo-črnih med 12. oktobrom 1913 in 21. decembrom 1930, kar pomeni 17 let, 2 meseca in 9 dni. Eden izmed najstarejših klubskih rekordov je zdržal kar 79 let, 11 mesecev in 6 dni, presegel pa ga je igralec, ki je v dresu Juventusa doslej zbral največ nastopov in dosegel tudi največje število zadetkov. Zanimivo je, da je Bigatto za prejšnji rekord potreboval le 236 tekem, medtem ko je Del Piero trenutno že pri številki 652.

»V soboto bom na tekmi proti Fiorentini postal igralec z najdaljšo kariero pri Juventusu,« je na svoji uradni spletni strani zapisal Del Piero. »To me navdaja z velikim zadovoljstvom in ponosom, hkrati pa je dokaz moje zvestobe temu klubu.« Del Piero je sicer doslej v dresu »stare dame« odigral 652 tekem in dosegel 279 zadetkov, na zadnji tekmi v Genovi pa je kljub temu, da je bil že pripravljen na vstop v igro, na koncu obsedel na klopi, kajti prednost je dobila preventivna menjava lažje poškodovanega Aquilanija. »Iz Genove smo se vrnili z močno okrepljeno samozavestjo. Dosegli smo pomembno zmago za položaj na lestvici, ohranili smo stik z ekipami, ki so pred nami in dokazali, da upravičeno zaupamo v lastne sposobnosti. Pred nami je tekma proti Fiorentini in zavedamo se, da nas čaka vse prej kot lahko delo.«