Conte: »Brez izgovorov, biti moramo boljši«

Po nesrečnem in nespretnem izpadu iz italijanskega pokala bo močno oslabljeni Juventus jutri v času kosila gostoval v Veroni, kjer se bo v 23. krogu italijanskega prvenstva pomeril s Chievom. Na sobotni tiskovni konferenci je spregovoril Antonio Conte, ki si bo zaradi kazni jutrišnjo tekmo moral znova ogledati s tribune, kljub zelo oslabljeni zasedbi pa bo lahko prvič računal na Nicolasa Anelkaja, ki je ob koncu prestopnega roka tudi uradno postal član Juventusa.

Antonio Conte

»Treba je ločevati med doseženimi rezultati in predstavami na igrišču,« je na začetku tiskovne konference dejal Antonio Conte in zanikal namigovanja medijev, da se je njegova ekipa znašla v krizi. »Če pogledam dosežke v prvenstvu, Ligi prvakov in pokalu, se s tem ne morem strinjati. V pokalu smo priložnost ponudili igralcem z manj igralnega časa. Tako je bilo že lani, ko smo se uvrstili v finale, za ponovitev lanskega dosežka pa nam je letos zmanjkalo samo malo sreče. Fantje so bili v torek razočarani, toda dejal sem jim, da so dali vse od sebe in ne smejo si ničesar očitati. Na žalost pridejo tudi tekme, ko igraš dobro, nato pa iz dveh strelov dobiš dva gola. Zadovoljen sem bil s predstavo ekipe, edino pravo razočaranje pa zame predstavlja poraz s Sampdorio, ko bi lahko povišali prednost pred zasledovalci. Že takrat smo se zavedali, da nas čaka izjemno zahteven mesec, ko bomo morali vsako tekmo odigrati s precej oslabljeno zasedbo.«

Precej težav so na zadnjih tekmah povzročili sodniki, ki so posredno vplivali tudi na to, da bo Juve jutri v Veroni nastopil močno oslabljen. »Ne smemo iskati izgovorov, kajti mi smo Juventus in moramo na igrišču dokazati, da smo boljši od nasprotnika. Z ekipo se o sodnikih ne pogovarjamo, kajti za igralce je pomembno le to, kaj pokažejo na igrišču. Svojo kazen sem moral sprejeti, kajti pravila je treba upoštevati, ni pa nujno, da se s temi odločitvami kot posameznik strinjam.«

V zadnjih dneh prestopnega roka se je z Juventusom povezovalo kar nekaj bolj ali manj znanih napadalcev, nazadnje pa je »staro damo« okrepil Nicolas Anelka, ki bo belo-črni dres nosil do konca letošnje sezone, v primeru uspešnega sodelovanja pa se lahko pogodba podaljša še za prihodnjo sezono. »V času zimskega prestopnega roka smo bili dejavni v tolikšni meri, kot nam je dopuščala finančna situacija. Popolnoma zaupam ekipi, ki jo imam na voljo, ni pa se nam zdelo smiselno kupovati dragih igralcev, ki ne bi povišali kvalitete naše zasedbe. Kvalitetni napadalci so bili v tem prestopnem roku za nas nedosegljivi, podpisali pa smo pogodbo z Anelkajem, ki je kvaliteten napadalec z veliko izkušnjami. Igral je v mnogih kvalitetnih klubih, bil je francoski reprezentant in verjamem, da nam bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč.« Anelka sicer jutri v Veroni skorajda zagotovo ne bo zaigral v prvi postavi, možno pa je, da bo priložnost za debitantski nastop v dresu italijanskih prvakov dobil v nadaljevanju tekme.

 

V kadru za tekmo proti Chievu so naslednji nogometaši:
1 Buffon, 4 Cáceres, 6 Pogba, 11 De Ceglie, 12 Giovinco, 13 Peluso, 15 Barzagli, 18 Anelka, 20 Padoin, 21 Pirlo, 23 Vidal, 24 Giaccherini, 26 Lichtsteiner, 27 Quagliarella, 30 Storari, 32 Matri, 33 Isla, 34 Rubinho, 39 Marrone

Zaradi poškodb so odsotni Chiellini, Marchisio, Pepe in Bendtner, zaradi kazni pa bodo manjkali Bonucci, Vučinić in trener Conte, ki ga bo na klopi nadomeščal Angelo Alessio. Zaradi udeležbe na Afriškem pokalu narodov je še vedno odsoten tudi Asamoah. V primeru prejetega rumenega kartona v naslednjem krogu proti Fiorentini ne bi smeli igrati Barzagli, Peluso in Vidal. Martin Cáceres bo odigral svojo 50. uradno tekmo za Juventus.

Chievo in Juventus sta doslej odigrala 21 uradnih medsebojnih tekem. Juve je zbral trinajst zmag in sedem remijev, le enkrat pa je vse tri točke osvojilo moštvo iz predmestja Verone. Razlika v zadetkih je 38:18 (+20) v korist Juventusa, ki je v Veroni gostoval desetkrat. Dosegel je šest zmag in tri remije, enkrat pa je zmago slavil Chievo. Razlika v zadetkih na tekmah v Veroni je 17:7 (+10) v korist Juventusa. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni je 22. septembra v Torinu (2:0) z dvema zadetkoma odločil Fabio Quagliarella, pred tem pa je bil Chievo v dvobojih z Juventusom neporažen kar petkrat zapored. V lanski sezoni sta se obe tekmi končali z neodločenim rezultatom (16. oktobra 2011 je bilo v Veroni 0:0, 3. marca 2012 pa v Torinu 1:1), zadnjo zmago v Veroni pa je Juve dosegel že precej oddaljenega 9. novembra 2008, ko sta za 2:0 zadela Alessandro Del Piero (na svoj 34. rojstni dan) in Vincenzo Iaquinta.

Na jutrišnji tekmi bo v vlogi glavnega sodnika Mauro Bergonzi iz Genove, ki je Juventusu doslej sodil na petnajstih tekmah. Juve je desetkrat zmagal, trikrat remiziral in dvakrat izgubil ob razliki v zadetkih 31:12 (+19). V letošnji sezoni Bergonzi še ni sodil Juventusu, v lanskem prvenstvu pa je »stara dama« dobila vse štiri tekme, ki jih je sodil omenjeni sodnik. Jutri mu bosta pomagala Giorgio Niccolai iz Livorna in Massimiliano Grilli iz Gubbia, četrti sodnik bo Francesco De Luca iz Pescare, dodatna sodnika za kazenski prostor pa bosta Gianluca Rocchi iz Firenc in Dino Tommasi iz kraja Bassano del Grappa.

V času tekme je v Veroni napovedano delno oblačno vreme s temperaturami okrog 8°C.