Frederik Sørensen: »Jezero«, Lyngby in hitro zaupanje

Ob koncu julija je bil Juventus ravno sredi procesa prenavljanja, saj se je zamenjalo skorajda celotno vodstvo, skupaj z novim predsednikom, športnim direktorjem in tudi trenerjem. Tem spremembam so sledile tudi velike spremembe v igralskem kadru, saj se je zamenjalo veliko število igralcev. Kakorkoli, eden izmed teh igralcev, Frederik Sørensen, se je nekega dne pojavil na treningu v Pinzolu in le majhno število navijačev je vedelo, da je prišel na preizkušnjo.

alt

Vse ni potekalo po načrtu, saj si je mladi centralni branilec že v prvem tednu na enem izmed treningov zlomil nos in se moral vrniti nazaj v Lyngby, ker je bil še vedno v lasti slednjega. Za Lyngby je Sørensen igral od svojega 15 leta, pred tem pa je igral za klub Himmerlev-Veddelev. Danski mladenič, ki se je rodil 14. aprila 1992, za člansko ekipo sploh še ni nastopil. Bil je član mlade ekipe Lyngbya, ter mladih danskih reprezentanc. Predvsem zaradi predstav na tekmah mlade reprezentance, pa tudi zaradi dobrega vtisa, ki ga je pustil v Pinzolu, se je Juventus odločil, da ga pripelje na posojo do konca sezone z možnostjo odkupa poleti 2011, če bo šlo vse po načrtu.

Trener Lyngbya, Christian Nielsen, je glede prestopa povedal: »Prestop k Juventusu je za Frederika odlična priložnost, da pokaže svoj velik talent v enem izmed najboljših klubov v Evropi. Imel bo priložnost, da vidi kakšno je življenje profesionalca v tako velikem klubu. Ima dovolj izkušenj in je sposoben igrati za Juventus«.

"Sø", kar v danskem jeziku pomeni "jezero", je v poteku letošnje sezone odigral kar nekaj tekem za primavero Juventusa, pod vodstvom Giovannija Bucara. Veliko poškodb v članski ekipi je vplivalo tudi na primavero, saj je bilo kar nekaj igralcev vpoklicanih na tekme. Predvsem kritično je bilo v obrambi in ko so pri Juventusu ostali le z Bonuccijem v osrčju obrambe je bilo očitno, da bo moral biti njegov partner eden od mladeničev iz primavere. To je postal Frederik Sørensen, ki je tako ne le zaigral, ampak debitiral pred domačimi navijači na tekmi s Ceseno, ki jo je na koncu Juventus dobil s 3:1. Kljub začetni nervozi, ki je bila po eni strani tudi pričakovana, se je tekom tekme hitro ustalil, ter na koncu le te že spominjal na igralca, ki ima za sabo že lepo število tekem v serie A. Pohvalili so ga mediji, pohvalili so ga soigralci, pohvalil ga je tudi trener Gigi Delneri, ki je med drugimi izjavil, da je že sedaj odličen igralec. Seveda medijem ni mogel ubežati niti Sørensen sam, ki je tako v nekem intervjuju povedal: »Moji soigralci so bili fantastični. Spodbujali so me že od začetka, me "trepljali" po ramenu in mi namenili nekaj lepih besed. Izstopal pa je Del Piero, ki mi je dejal, da naj igram tako kot znam, saj sem tukaj, ker obstaja razlog zato«.

V naslednji tekmi proti Bresci Sorensen ni zaigral, ampak kot se je kasneje izkazalo, ga je Delneri le "hranil" za derbi proti Romi, kjer je mladi Danec zaigral kot desni bočni branilec. Delneri je pokazal veliko zaupanja v mladeniča, ko ga je postavil v prvo enajsterico na tako pomembni tekmi, ampak se mu je slednji oddolžil še z eno odlično predstavo, predvsem v fazi defenzive.

Videti, da je prej povsem neznani mladenič zelo velik talent, kar je pokazal na prej omenjenih tekmah, je zagotovo velika pohvala predvsem klubskim oglednikom, ki jih letos na novo vodi odlični Fabio Paratici. Med drugim se je Sørensen zelo prikupil tudi trenerju Delneriju in povsem možno je, da bo Danec dobil še kar nekaj priložnosti v letošnji sezoni.