Pripravljalno obdobje je končano, jutri se začenja zares

Juventusovo poletno pripravljalno obdobje se z današnjim dnem zaključuje, kajti že v soboto ob 20.45 je pred varovanci Antonia Conteja prva prvenstvena preizkušnja v vlogi branilcev naslova prvaka. Prvi letošnji gost Juventusovega stadiona bo (tako kot lani) Parma, v tem prispevku pa se bomo vseeno ozrli nazaj na belo-črno poletje, ki so ga zaznamovale absurdne odločitve športnega sodišča in pekinško slavje ob osvojitvi italijanskega superpokala.

alt

alt

Od 12. do 23. julija je Juventus v Chatillonu v dolini Aoste opravil najtežji del pripravljalnega obdobja. Belo-črni nogometaši so kljub odsotnosti reprezentantov, ki so nastopali na EP-ju, pridno nabirali kondicijo in se s fizičnega vidika maksimalno pripravili na novo naporno sezono. 17. julija je Juventus odigral prvo pripravljalno tekmo in z izidom 7:1 premagal lokalno nižjeligaško ekipo Aygreville. Dvakrat je zadel Quagliarella, po enkrat pa Vučinić, Matri, Boakye, Vidal in Padovan.

alt

Še pred koncem najtežjega dela priprav je bil v Bariju 21. julija na sporedu tradicionalni turnir za Trofeo TIM. Na prvi tekmi turnirja je Juventus po zadetku Coutinha klonil pred Interjem z 0:1, nato pa je z enakim rezultatom po zaslugi Vučinića premagal Milan in osvojil drugo mesto.

alt

Ob vrnitvi iz Aoste v Torino so se moštvu priključili tudi reprezentanti.

alt

Juventus je naslednjo pripravljalno tekmo odigral 28. julija v Berlinu, kjer je Hertha praznovala svoj 120. rojstni dan, italijanski prvaki pa so se predstavili v zmagoviti podobi in z zadetkoma Matrija in Krasića slavili z 2:0.

alt

Na prvi avgustovski dan je Juve v Ženevi odigral tekmo z lizbonsko Benfico. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom, oba zadetka pa sta bila dosežena v zaključni fazi tekme. Cardozo je v 88. minuti zadel za vodstvo »orlov«, že v sodnikovem podaljšku pa je izenačil Krasić, ki se je nato le nekaj dni zatem poslovil od »stare dame« in prestopil v Fenerbahçe.

alt

V Salernu je na tekmi v spomin na Andreo Fortunata 4. avgusta Juve igral proti Málagi in po zaslugi Alessandra Matrija, ki je dosegel oba zadetka, zmagal z 2:0, le dan kasneje pa so italijanski prvaki odleteli na Kitajsko, kjer je bila 11. avgusta na sporedu tekma za italijanski superpokal.

alt

alt

Z dominantno predstavo od prve do zadnje minute je »stara dama« kljub temu, da Antonio Conte ni smel sedeti na klopi in da nekateri nogometaši, ki tvorijo okostje Juventusovega moštva še zdaleč niso nastopili popolnoma kondicijsko pripravljeni, po podaljšku s 4:2 premagala Napoli – ekipo, ki ji je v lanski sezoni kot edini uspelo premagati belo-črne. Za peto superpokalno lovoriko v klubski zgodovini so zadeli Asamoah, Vidal in Vučinić, po prostem strelu Pirla pa je lastno mrežo zatresel še Maggio.

alt

Na tradicionalni »družinski tekmi« v Villar Perosi je Juventus A premagal Juventus B s 5:1, že pred tekmo, ki zaradi invazije navijačev na igrišče sploh ni bila odigrana do konca, pa so nogometaši Juventusa ponosno pokazali obe najnovejši lovoriki – trideseti scudetto in peti superpokal.

alt

alt

Zadnja tekma v pripravljalnem obdobju je bila odigrana 19. avgusta na milanskem San Siru, kjer je bila na sporedu že 22. tekma za Trofeo Luigi Berlusconi. Juventus je kljub hitremu zaostanku brez večjih težav slavil s 3:2, zadetke za deseto zmago na prestižnem obračunu pa so zabili Marchisio, Vidal in Matri.

alt

Tik pred začetkom nove sezone v italijanskem prvenstvu je Antonio Conte s svojimi odvetniki na posebni tiskovni konferenci jasno izrazil svoje razočaranje in ogorčenost nad absurdno odločitvijo športnega sodišča, po kateri do nadaljnega na tekmah ne sme voditi svoje ekipe s klopi za rezervne igralce, kjer ga je že in ga bo tudi v prihodnje nadomeščal Massimo Carrera.

 

Dejavnosti v prestopnem roku

Prihodi: Pogba (Manchester United), Boakye (Sassuolo), Masi (Pro Vercelli), Lucio (Inter), Giovinco (Parma), Isla (Udinese), Asamoah (Udinese), Leali (Brescia), Ziegler (Fenerbahçe), Iaquinta (Cesena), Martinez (Cesena), Pazienza (Udinese)

Odhodi: Estigarribia (Sampdoria), Krasić (Fenerbahçe), Elia (Werder Bremen), Del Piero (konec pogodbe), Manninger (konec pogodbe), Grosso (konec pogodbe), Borriello (Roma)