Juventus predstavil drese za sezono 2012/2013

Juventus je danes skupaj s svojim partnerjem NIKE predstavil nove drese za sezono 2012/2013. Na njih je novi sponzor Jeep, ter napis "30 sul campo", ni pa več zvezdic.

V prenapolnjenem prostoru na novem stadionu so Asamoah, Quagliarella, Marrone, Vidal in Vučinić prejeli velik aplavz, ko so z novimi oblačili na sebi stopili pred vse prisotne. Domači dres je v tradicionalnih črno-belih barvah, gostojuči dres pa je letos v črni barvi.

Predsednik Andrea Agnelli je začel predstavitev z nekaj besedami: »Danes smo tukaj z NIKE, da predstavimo nove drese za naslednjo sezono, ter da se še enkrat spomnimo na odlične rezultate, ki jih je Juventus prikazal v  pretekli sezoni, ki se je začela z otvoritvijo novega stadiona 8. septembra lani. Zelo sem vesel, da vam lahko pokažem ta novi dres. Poleg znaka, ki predstavlja osvojitev Scudetta, nosi tudi 3 prestižne znamke, kot so Juventus,
Jeep in Nike.«


Besedo je potem dobil Andrea Rossi, generalni direktor Nikea v Italiji: »Letos praznujemo 10 obletnico sodelovanja med Nikeom in Juventusom, ki smo jo obeležili z osvojitvijo Scudetta in vrnitvijo Juventusa nazaj tja, kamor spada. Za naslednjo sezono smo pripravili ikonično in tradicionalno majico z modernim izgledom.«Novi dresi imajo močno povezavo s klubsko zgodovino; 4 navpične črte predstavljajo vrednosti, ki jih promovira družina Agnelli od kar je prevzela Juventus leta 1923: družina, unija, zvestoba in spoštovanje.

Poleg tega je na dresu še nekaj pomembnih dodatkov, ki naredijo dres še bolj poseben. Na notranji strani ovratnika je tako naprimer Bonipertijev citat "Vincere Non È Importante È L’Unica Cosa Che Conta

Kot je bilo že prej povedano, je pod grbom napis "30 sul campo" (30 na igrišču), kot poudarek za 30. osvojeni naslov. Zaradi tega pa na dresu ni več zvezdic, ki predstavljajo število osvojenih Scudettov. So pa le te na voljo na posebni izvezdi dresa, ki je na voljo navijačem v JuveStore.