Uspešen zaključek arabskih priprav

Z včerajšnjo prijateljsko tekmo proti Al Hilalu, ki so jo varovanci Antonia Conteja dobili kar s 7:1, so se zaključile Juventusove zimske priprave na Arabskem polotoku. Naporni treningi in trdo delo se mora obrestovati v drugem delu sezone, sprostitev v obliki prijateljske tekme pa je moštvu prišla kot naročena.

Al Hilal - Juventus

Kljub temu, da so imeli varovanci Antonia Conteja za seboj lepo število napornih treningov, se jim težke noge na včerajšnji tekmi, ki je bila na pobudo savdskega princa Abdallaha Bin Mosaeda organizirana kot poslovilna tekma legendarnega savdskega vratarja Mohammeda Aldeayea, niso poznale. Nasprotnik resda ni bil na enakem kakovostnem nivoju, vseeno pa sedem zadetkov, ki so jih zabili belo-črni, ni kar tako, ob tem pa so zapravili še nekaj lepih priložnosti. Prva dva gola je že v uvodu tekme dosegel Alessandro Del Piero, pred koncem prvega polčasa pa so navdušeni gledalci v Rijadu videli še gol Elie in prelep zadetek Vidala. Al Hilal je častni zadetek zabil že v tretji minuti nadaljevanja, Juventus pa je do konca tekme dosegel še tri zadetke. Za vnovično prednost štirih golov je kmalu po znižanju zadel Chiellini, Pepe je nato mojstrsko izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora, končni izid pa je iz neposredne bližine štiri minute pred koncem postavil Quagliarella.

Al Hilal - Juventus

»Za obe ekipi je tekma predstavljala le lažji trening,« je dejal Antonio Conte. »Domačini so nastopili s številnimi rezervisti, kajti že v kratkem jih čakajo pomembne prvenstvene tekme. Želel bi si, da bi se pomerili z najmočnejšo zasedbo Al Hilala, vseeno pa je tekma pomenila dobro osvežitev po napornih treningih. Zadovoljen sem s pristopom, ki smo ga pokazali, zavedati pa se moramo, da bo že v nedeljo treba pokazati precej več, da bi premagali Lecce.« Juventus je po tekmi že odpotoval na jug Italije, kjer bo pričakal nedeljsko tekmo z Leccejem, šele nato pa sledi dokončen povratek v Torino, kjer po posebnem programu samostojno že vadi tudi Marco Borriello. Conte je sicer z opravljenim na Arabskem polotoku zelo zadovoljen, obenem pa tudi navdušen nad podporo, ki je je bil Juventus deležen v Dubaju in Savdski Arabiji: »Trdo smo trenirali in opravili vse naloge, ki smo jih načrtovali. Tudi po zaslugi neverjetnega gostoljublja domačinov. Tudi nocoj na tekmi z Al Hilalom so nas pričakali z navijaškimi pesmimi, ki jih lahko slišiš le na domačih tekmah. Dobili smo potrditev, da je Juventus priljubljen po celem svetu, to pa mora biti za nas le še dodaten motiv, da se na vsaki tekmi maksimalno potrudimo in borimo do zadnjega atoma moči.«

 

King Fahad International Stadium, Rijad
AL HILAL – JUVENTUS 1:7 (0:4)
Alharthi 48.; Del Piero 14., 23., Elia 32., Vidal 45., Chiellini 51., Pepe 75., Quagliarella 86.

Juventus: Buffon (od 46. Storari); Sorensen, Barzagli (od 46. Lichtsteiner), Bonucci (od 46. Chiellini), De Ceglie (od 46. Estigarribia); Marchisio (od 46. Pepe), Marrone (od 46. Pazienza), Vidal (od 46. Giaccherini); Elia (od 46. Krasić), Matri (od 46. Quagliarella), Del Piero (od 46. Vučinić)
Trener: Antonio Conte