Juventus bo v Neaplju gostoval 29. novembra!

Težko pričakovana tekma med Napolijem in Juventusom, ki je bila v nedeljo opoldne odpovedana zaradi kritičnih razmer, ki so zaradi močnih neurij in obilnega deževja vladale v Neaplju in širši okolici, bo odigrana v torek, 29. novembra ob 20.45.

alt

V noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldne je na širšem območju Neaplja močno deževje z lokalnimi neurji povzročilo poplave večjih razsežnosti, zaradi katerih so bile razglašene izredne razmere. Gasilci in civilna zaščita so se zato trudili odpravljati posledice, zaradi izrednih razmer pa je kljub izboljšanju vremena (kmalu po uradni odpovedi je v Neaplju posijalo sonce) večerna tekma odpadla, kajti v takšnih razmerah bi odgovorni težko zagotovili varno izvedbo srečanja, ki bi ga zagotovo spremljalo veliko število gledalcev. Upravna enota je namreč prebivalce pozivala, naj svoje domove zapuščajo le, če je to nujno potrebno.

Kljub temu, da je v nedeljo popoldne v Neaplju sijalo sonce in so bili pogoji za igro vsekakor zelo dobri, je razlog za odpoved srečanja vsekakor razumljiv, povsem nasprotno pa velja za način sprejetja odločitve o odpovedi tekme. Ta odločitev je bila namreč sprejeta že več kot osem ur pred začetkom tekme, na sestanek, na katerem se je o tem odločalo, pa vodstvo Juventusa in vodstvo italijanske lige, ki je organizator tekmovanja, sploh nista bila povabljena. V sodelovanju z vodstvom domačega kluba so se tako na neapeljski prefekturi samovoljno odločili za odpoved tekme, kakšno pa je ozadje te odločitve, pa je brezpredmetno razpravljati. Uradno potrjeni novi termin tekme Napoli-Juventus je zdaj torek, 29. november ob 20.45.