Uspešen začetek mednarodne nogometne šole Juventus Academy na OŠ Danile Kumar v Ljubljani

V letošnjem septembru so se na OŠ Danile Kumar začeli treningi mednarodne nogometne šole Juventus Academy. Dvainpetdeset učencev, razdeljenih v štiri skupine,  trenira pod vodstvom petih učiteljev športne vzgoje, ki so zaposleni na šoli in so se dodatno usposobili za izvajanje programa Juventus Academy. Seminarje za učitelje, ki so potekali prav tako na šoli, je junija in septembra vodil glavni področni JA koordinator in trener Christian Moccono..

Učenci JA OŠ Danile Kumar od 1.– 4. razreda trenirajo dvakrat tedensko po 1,5 ure, učenci 5.–6. razreda pa trikrat tedensko. Treningi potekajo na šoli in na zunanjem igrišču Železničarskega športnega društva Ljubljana. 

Juventus Academy izvaja reden nadzor in svetovanje svojim članicam, tako da je trening v ponedeljek, 3. 10., spremljal g. Miccono. Po treningu, ki so si ga lahko ogledali tudi starši, je na dobro obiskanem sestanku vsem prisotnim predstavil še glavne elemente programa, odgovarjal pa je tudi na številna vprašanja. Na odprtem treningu je sodeloval tudi častni pokrovitelj JA g. Drago Kos, ki je  FIFA sodnik, zato je sodil medsebojne tekme, ki so bile odigrane na treningu.

G. Miccono je bil z organizacijo in izvajanjem programa zelo zadovoljen. Predstavniki Juventus Academy bodo v letošnjem šolskem letu še štirikrat obiskali treninge JA na šoli in organizirali dodatno izobraževanje za učitelje.

V teku šolskega leta bodo člani JA sodelovali v šolski nogometni ligi in igrali na prijateljskih tekmah s slovenskimi klubi, ki jih bo organizirala šolska JA. Poskusili se bodo dogovoriti še za sodelovanje z istoimenskimi italijanskimi nogometnimi šolami v bližini slovenske meje. Spomladi je načrtovan obisk Juventusa v Torinu.

Uvajanje programa Juventus Academy OŠ Danile Kumar finančno podpira Moro Fundacija, ki krije stroške evalvacijskih obiskov in izobraževanja učiteljev. V šolskem letu 2011/12 Fundacija Moro štipendira dva učenca akademije, enega učenca nacionalnega programa in enega iz mednarodnega oddelka. Fundacija Moro namerava finančno podpreti tako organizacijo obiska Juventusa v Torinu kot izpeljavo prijateljskih tekem. Firma Moro & Kunst je  pripravila 100 zlatih kovancev, katerih izkupiček bo preko Moro Fundacije na voljo za organizacijo aktivnosti JA za učence OŠ Danile Kumar.