Juventus Academy tudi v Sloveniji

Po Angliji, ZDA, Kanadi, Avstraliji, Grčiji, Švici in Mehiki, se lahko z Juventusovo akademijo za mlade pohvali tudi Slovenija.

V šolskem letu 2011/2012 se je na dveh slovenskih osnovnih šolah (Osnovni šoli Danile Kumar Ljubljana in Osnovni šoli Naklo) začel izvajati program mednarodne nogometne šole za otroke, Juventus Academy. Program poleg nogometne izobrazbe vsebuje tudi elemente zdravega življenja, zdravstvene vzgoje, fairplaya in ekipnega dela. Cilj Juventusove akademije ni vzgoja zmagovalnega nogometaša, temveč zdravega in uravnoteženega človeka. Celoten program Juventusove akademije so razvili na univerzi v Torinu in ga pod nadzorom strokovnjakov akademije izvajajo za to usposobljeni športni pedagogi.

K vpisu so bili poleg dečkov in deklic zgoraj omenjenih šol, vabljeni tudi učenci ostalih osnovnih šol po Sloveniji. Za mlajše otroke (od 5 do 11 let) treningi potekajo 2x tedensko po eno uro in pol. Za starejše (od 12 do 15 let) pa 3x tedensko po eno uro in pol. Poleg treniranja bodo učenci redno sodelovali tudi na medsebojnih tekmah in tekmah z drugimi šolami in klubi.

Uvajanje programa pri nas finančno podpira Fundacija Moro, častni pokrovitelj, ki bo sodeloval pri aktivnostih in sodil na tekmah, pa je Drago Kos.

 

Ob tem vas vse, ki vas zanima kaj več o Juventusovi akademiji v Sloveniji, vabimo, da se 3. oktobra udeležite treninga in sestanka s področnim koordinatorjem in glavnim trenerjem akademije, Christianom Micconom. Trening se bo na igrišču Železničarskega športnega društva Ljubljana (Milčinskega ulica 2, Ljubljana) začel ob 14.30, končal pa ob 17.00. Krajši pogovor z Micconom si lahko preberete spodaj.