Priprave prehajajo v zaključno fazo

Po povratku iz Združenih držav Amerike je Juventus v preteklem tednu svoje pripravljalno obdobje nadaljeval v domačem okolju. V kraju Chiusa Pesio v bližini Cunea so belo-črni poleg treningov odigrali tudi dve pripravljalni tekmi, včeraj pa so se na tradicionalnem »družinskem srečanju« v Villar Perosi pomerili tudi med seboj.

Alessandro Del Piero

Prejšnji petek je Antonio Conte pripravljenost svojega moštva preizkusil na tekmi proti nižjeligašu Cuneu, ki je proti Juventusu klonil kar z 8:0. S tremi doseženimi zadetki se je izkazal Luca Toni (za hat-trick je potreboval le devet minut), prvič po prestopu iz Rome pa se je med strelce vpisal tudi Mirko Vučinić. Preostale štiri zadetke so dosegli Matri, Marchisio, Pasquato in Ruggiero, ki je zadel iz najstrožje kazni. Juventus je tekmo odigral v sledeči zasedbi: Buffon (od 46. Storari), Lichtsteiner (od 46. Motta), Bonucci (od 46. Barzagli), Chiellini (od 65. Sorensen), De Ceglie (od 46. Ziegler); Krasić (od 46. Ruggiero), Marchisio (od 46. Marrone), Pirlo, Pasquato (od 65. Grygera); Del Piero (od 46. Vučinić),  Matri (od 46. Toni).

V nedeljo je sledila neuradna tekma proti mladinskemu moštvu. Za člane, ki so skrajšano tekmo (2-krat po 30 minut) z zadetkoma Del Piera in Vučinića dobili z 2:0, so igrali Storari (od 31. Manninger), Motta, Grygera, Barzagli, De Ceglie, Ruggiero, Giandonato, Pasquato, Vučinić, Matri in Del Piero, za Primavero pa so nastopili Kirev (od 31. Branescu), Carfora, Di Dio (od 31. Napoli), Pol Garcia, Liviero (od 31. Rubin), Gabriel Appelt Pires (od 31. Guilherme Appelt Pires), Margiotta (od 31. Lanini), Ekdal (od 31. Schiavone), Castiglia (od 31. Corticchia), Essabr (od 31. Beltrame) in Libertazzi (od 31. Šimunac).

Juventusova mladinska ekipa se je s člani pomerila tudi na včerajšnjem tradicionalnem družinskem srečanju v Villar Perosi. Prva ekipa je zmagala s 4:1, zadetke pa so dosegli Pasquato, Iaquinta, Motta, Ziegler in Beltrame, ki je na začetku drugega polčasa poskrbel za kratkotrajno izenačenje mladinskega moštva. Prva ekipa Juventusa, za katero je v zaključku tekme prvič nastopil tudi Arturo Vidal, je nastopila v sledeči zasedbi: Storari (od 46. Manninger); Motta, Bonucci (od 69. Ziegler), Barzagli, De Ceglie (od 75. Liviero); Ruggiero (od 46. Iaquinta), Marrone (od 46. Giandonato (od 87. Vidal)), Pazienza (od 75. Gabriel Appelt Pires), Pasquato (od 69. Lichtsteiner); Del Piero (od 46. Matri), Vučinić (od 61. Grygera). Na klopi so sedeli Buffon, Chiellini, Marchisio, Pirlo in Krasić, ki so še v sredo igrali na reprezentančnih tekmah. Za Primavero so nastopili Branescu (od 65. Di Salvia), Carfora (od 81. Bertinetti), Rubin (od 46. Napoli), Di Dio, Pol Garcia, Lanini (od 46. Beltrame), Schiavone (od 46. Cisbah), Corticchia (od 46. Emmanuello), Spinazzola (od 69. Guilherme Appelt Pires), Margiotta (od 60. Šimunac) in Libertazzi (od 75. Esposito).

Naslednja pripravljalna tekma moštvo Antonia Conteja čaka že jutri, ko se bodo belo-črni predstavili tudi svojim navijačem na jugu Italije. V Salernu bodo namreč ob 20.45 odigrali srečanje proti Betisu iz Seville, ki se je pred letošnjo sezono vrnil med španske prvoligaše.