Alessandro Matri je novi napadalec Juventusa

Zadnji dan zimskega prestopnega roka je bil v taboru Juventusa zelo razgiban. Klub sta namreč zapustila Nicola Legrottaglie in Amauri, novi belo-črni napadalni adut pa je postal Alessandro Matri.

Alessandro Matri

V ponedeljek pozno popoldne se je v Italiji zaključil zimski prestopni rok, ki je tudi v moštvo Juventusa prinesel nekaj sprememb. Napad »stare dame« je namreč tik pred zaključkom prestopnega roka okrepil 26-letni Alessandro Matri, ki je še včeraj blestel v dresu Cagliarija na tekmi proti Bariju. Napadalec, ki je v letošnji sezoni dosegel že enajst zadetkov, bo do konca letošnjega prvenstva v dresu Juventusa nastopal kot posojeni igralec Cagliarija. Juve je za posojo odštel 2,5 milijona evrov, po koncu sezone pa bo imel možnost dokončnega odkupa njegove pogodbe. Dogovorjena odškodnina znaša 15,5 milijona evrov, plačana pa bo v treh obrokih. V zameno za Matrija je Cagliari dobil tudi preostalo polovico pogodbe 21-letnega branilca Lorenza Ariauda, vredno 2,5 milijona evrov. Ariaudo je za Juventus odigral šest tekem v sezoni 2008/09, zdaj pa je že drugo sezono član moštva iz Sardinije, ki se bo z Juventusom na domačem igrišču pomerilo že prihodnjo soboto.

Alessandro Matri se je rodil 19. avgusta 1984 v kraju Sant'Angelo Lodigiano v Lombardiji. V mlajših selekcijah je bil član Milana, za katerega je 24. maja 2003 tudi debitiral v Serie A na tekmi proti Piacenzi. To je bil njegov edini nastop za rdeče-črne, kajti v naslednjih sezonah si je izkušnje nabiral na posojah pri Pratu (32 tekem in 7 golov), Lumezzaneju (32 tekem in 14 golov) in Riminiju (24 tekem in 5 golov). Član slednjega je bil v sezoni 2006/07, ko je v Serie B nastopal tudi Juve. Leta 2007 je sledil prestop v Cagliari, kjer je v treh sezonah in pol dodobra dokazal svoje kvalitete. Za moštvo iz Sardinije je odigral 114 tekem in dosegel 37 zadetkov, zadnja dva na omenjeni včerajšnji tekmi proti Bariju, ko je bil nad njim storjen tudi prekršek za najstrožjo kazen, ki pa je nato (ne po njegovi krivdi) ostala neizkoriščena.