Juventus zapuščata Legrottaglie in Amauri

Nicola Legrottaglie in Amauri sta na zadnji dan zimskega prestopnega roka zapustila Juventus. Branilec je podpisal pogodbo z Milanom do konca letošnje sezone, napadalec pa bo do konca sezone posojen Parmi.

Nicola Legrottaglie

Nicola Legrottaglie moštvo Juventusa zapušča po več kot sedmih letih, v katerih je v belo-črnem dresu zbral 154 nastopov, dosegel pa je tudi devet zadetkov. Nazadnje se je med strelce vpisal na uvodni tekmi letošnjega koledarskega leta, ko je prispeval častni zadetek ob domačem porazu proti Parmi z 1:4. 34-letni branilec je z Juventusom osvojil en naslov italijanskega prvaka, en italijanski superpokal in naslov zmagovalca Serie B.

Na Juventusovi uradni spletni strani so se Nicoli poklonili s tem zapisom:

Pred sedmimi leti in pol je Juve okrepil Nicola Legrottaglie. Iz Chieva je prišel obetaven obrambni igralec, ki je imel pred seboj bleščečo prihodnost. Morda pa takrat še ni bil povsem pripravljen, da izkoristi svojo priložnost.  Po eni sezoni v belo-črnem dresu je bil najprej posojen v Bologno, nato pa še v Sieno. Po dveh letih se je v Torino vrnil drugačen igralec in predvsem drugačen človek. Zaznamovala ga je trdna vera, ki ga je spremljala in podpirala v najtežjih trenutkih, z njeno pomočjo pa je izkoristil ves svoj potencial.

Navijačem se je znova predstavil »Il Duca«, eleganten in natančen branilec, ki smo ga poznali še iz časov, ko je igral za Chievo. Po svojem povratku v Torino je pridobil na samozavesti, sčasoma pa se je uveljavil kot pomemben igralec Juventusove enajsterice. Svojo kariero bo nadaljeval drugje, vseeno pa bo s seboj vedno nosil zavedanje, da je mlad in obetaven fant, ki je v Torino prišel pred sedmimi leti in pol, tudi po zaslugi Juventusa zdaj postal odgovoren možakar. Nicola, hvala in srečno!

Amauri

»Staro damo« pa je na današnji dan zapustil tudi Amauri, ki bo do konca sezone kot posojen nogometaš nastopal za Parmo, ki je tako še povečala svojo zbirko nekdanjih nogometašev Juventusa. 30-letni brazilsko-italijanski napadalec se bo namreč pridružil Candrevi, Giovincu, Miranteju, Palladinu in Bojinovu. O njegovi prihodnosti pri Juventusu se bo dokončno odločalo po koncu letošnje sezone. Amauri je sicer v dresu Juventusa doslej odigral natančno sto tekem, dosegel pa je 24 zadetkov. Uspešen je bil predvsem v svoji prvi belo-črni sezoni (2008/09), ko je dosegel 14 golov, lani je bil uspešen sedemkrat, letos pa le trikrat v kvalifikacijah za Ligo Europa. Svoj zadnji zadetek za Juve je zabil 19. avgusta lani ob zmagi na gostovanju pri graškem Sturmu, v italijanskem prvenstvu pa njegova suša traja skorajda že leto dni. Nazadnje je bil namreč uspešen 14. februarja lani ob domači zmagi nad Genoo s 3:2.